Underbar grillmiddag
Idag blev det grillat till middag. Mattias höll på att sätta upp studsmattan så vi hade inte tid att tända upp grillen. Det funkade lika bra i grilljärnet inne på spisen! Det var tamigtusan något av det godaste jag ätit på länge! Marinerad fläskfilé (recept från DN söndag 9 maj 2010), klyftpotatis, grillade champinjoner, blandad sallad, bearnaisesås och grillsås. Ett gott glas vin till det! Ahhhh…. mumma!!!
Escalope på fläskfié i soja
1 fläskfilé
Sojamarinad:
1 1/2 dl janpansk soja
1 tsk ingefära, färsk och finhackad
1/2 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk flytande honung
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 msk rosépeppar, krossad
Blanda samtliga ingredienser till en marinad. Putsa fläskfilén och skär ett långt snitt på längden, skär ej igenom. Vik ut köttet och lägg mellan plastfilm. Banka till 1 cm tjocklek med något tungt. Ta bort plastfilmen och lägg köttet i en form där marinaden hälls över. Marinera köttet i 60 min, gärna längre. Grilla med direkt värme. Grilla köttet till en innertemp om ca 68 grader.
Senaste kommentarer