Världens godaste råkostsallad
Hösten närmar sig med stormsteg. Snart är det många som vill göra sig av med semesterkilona som smygit sig på av sommarens alla BiB-viner och grillkvällar. Gymmen blir överfulla och kosthållningen striktare. Då kan jag rekommendera att man gör en stor omgång av världens godaste råkostsallad. Riktigt nyttig och makalöst god!! Jag kallar den Svärmors råkostsallad då jag fått receptet av just min svärmor.
Det här är en sallad jag gör om och om igen, året runt. Den är så fräsch och passar till det mesta. Det här är ett recept ni inte får missa. Gillar ni inte lök är det bara att utesluta denna. Jag hoppar löken för makens och barnens skull. Själv älskar jag lök!
Svärmors råkostsallad, ca 2 glassformar
1 vitkålshuvud
5-6 morötter
2 gula lökar
Riv allt. Koka upp 3/4 dl äppelcidervinäger, 3/4 dl matolja samt 1½ msk socker. Rör om och häll över råkosten. Låt stå i kylen. Detta håller ca 1-2 veckor i kylskåp.
Senaste kommentarer