Världens godaste råkostsallad

Världens godaste råkostsallad

Världens godaste råkostsallad

Hösten närmar sig med stormsteg. Snart är det många som vill göra sig av med semesterkilona som smygit sig på av sommarens alla BiB-viner och grillkvällar. Gymmen blir överfulla och kosthållningen striktare. Då kan jag rekommendera att man gör en stor omgång av världens godaste råkostsallad. Riktigt nyttig och makalöst god!! Jag kallar den Svärmors råkostsallad då jag fått receptet av just min svärmor.

Nyttigt och gott!

Nyttigt och gott!

Det här är en sallad jag gör om och om igen, året runt. Den är så fräsch och passar till det mesta. Det här är ett recept ni inte får missa. Gillar ni inte lök är det bara att utesluta denna. Jag hoppar löken för makens och barnens skull. Själv älskar jag lök!

Svärmors råkostsallad, ca 2 glassformar

1 vitkålshuvud
5-6 morötter
2 gula lökar

Riv allt. Koka upp 3/4 dl äppelcidervinäger, 3/4 dl matolja samt 1½ msk socker. Rör om och häll över råkosten. Låt stå i kylen. Detta håller ca 1-2 veckor i kylskåp.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *