Välj ett nyttigare alternativ

Igår tipsade jag om en nyttig men galet god kladdkaka och idag kommer här ett tips om andra nyttigare alternativ vid akuta behov.

Visst händer det rätt ofta att man blir sugen på något gott, får en blodsockerdipp eller helt plötsligt bara blir galet hungrig. Trots att jag äter ordentliga mellanmål drabbar detta även mig då och då, men än värre blir det då jag inte hinner äta dessa eller för de som inte äter mellanmål, slarvar med lunchen, ja inte vet jag. För att lösa allas akuta behov av något att äta har kiosker och varuautomater dykt upp som svampar var man än befinner sig. Det är nästan svårt att värja sig.

Men vad kan dessa då erbjuda dig? Ja, varuautomaterna som finns vid tunnelbanor och pendeltåg erbjuder mest sockrade drickor/läsk, godis och chips. Visst är det gott, men är verkligen inte nyttigt, mättar inte utan ger en snabb och tillfällig energi som garanterat kommer följas av en ny blodsockerdipp efter ett litet tag.

Nyttiga alternativ i varuautomaten

Som tur är verkar konsumenternas efterfrågan efter nyttigare alternativ äntligen få gehör även hos Selecta som driver dessa varuautomater. Min egen favorit och räddare i nöden, Nutri-Nick Stevia kexbar, finns nu att köpa i dessa maskiner. Den är galet god och ett riktigt bra alternativ att ta till. Stevia kexbar innehåller endast 3 g socker och 18% protein. En vanlig kexchoklad innehåller 20 g socker.

Välj det nyttiga alternativet!

Vad skulle du välja?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Martina skriver:

    Klart de måste följa trenden men ja, de är lite sena på det kan jag tycka. Jag skulle däremot inte välja ”stevia-grejer” heller….:-)

  2. Fröken M skriver:

    Dom är riktigt goda så valet är klar! Nutri nick !! 🙂
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *