Varm smörgåstårta

Varm smörgåstårta

Varm smörgåstårta

Kvällens middag blev ett experiment inför släktkalaset på Gustafs födelsedag. Vi gjorde en varm smörgåstårta. Resultatet blev fantastiskt gott!!! Den smaksatta creme fraichen gav smörgåstårtan hetta och smak. Kombinationen bacon, purjo och champinjoner var helt oslagbar. MUMS!!! Ingen direkt smalmat, utan en riktig fettbomb. Inget som man äter till vardags utan passar perfekt vid festligare tillfällen! Servera tårtan med en ordentlig grönsallad. Jag hade isberg, körsbärstomater, majs och avokado i min sallad.

Varm smörgåstårta, ca 4 port

1 paket hönökaka (4 kakor)
2 pkt bacon
1 purjolök
150 g färska champinjoner
1 förpackning körsbärstomater
1 burk creme fraiche paprika/chili
1 dl grädde
2 dl riven ost
Salt och peppar

Skär bacon fint. Stimla purjolöken och skiva champinjonerna. Fräs allt i stekpanna. Tillsätt creme fraiche och grädde och låt koka tills röran tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Gör ordning en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut en hönökaka, bred på 1/3 av fyllningen, lägg på ytterligare en hönökaka samt fyllning, sen ytterligare en hönökaka och fyllning. Avsluta med fjärde och sista hönökakan som lock. Skiva tomaterna och lägg på locket. Toppa med den rivna osten. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.

Varm smörgåstårta och sallad

Varm smörgåstårta och sallad

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Smörgåstårta skriver:

    Hej,

    Jag driver en hemsida med massor recept och artiklar om smörgåstårtor. Jag skulle gärna vilja lägga in ditt blogginlägg på hemsida med text och bild mot att jag länkar till din blogg. Surfa in på smörgåstårta.com och mail mig ifall du är intresserad!

    Hälsningar,
    Henrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *