Pott-lagad Boeuf Bourguignon

Dags att använda min Crock-Pot igen. Nu när det är vinter och kallt längtar jag efter varma, rustika grytor. En bit högrev fick därför följa med hem från affären i helgen och utgjorde grunden i kvällens middag som blev Boeuf Bourguignon. Det är en lättlagad festmåltid som mår extra fint av den långa tillagningstiden. Jag körde 7-9 timmar på låg värme för att få bästa resultat.

Det bästa med en gryta av detta slag är att man kan slänga ner lite av varje av det som finns hemma i kylen. Recept behöver inte alltid följas strikt, utan anpassa som sagt efter vad du har hemma och vad du tycker om. Det här är receptet på den variant jag gjorde denna gång.

Helt otroligt god! Smakrik och mör! Servera med ris, kokt potatis eller ett nybakat bröd och grönsaker! Smaskens!!!

Boeuf Bourguignon, 6-8 port

1.2 kg högrev
120 g bacon
10 st färska champinjoner
1 klyftad gul lök
2 st hackade vitlöksklyftor
1 skuren morot
2 msk soya
1 st köttbuljongtärning
1 lagerblad
2 dl rödvin
salt och peppar

Tärna kött och bacon och dela champinjonerna. Klyfta den gula löken, hacka vitlöken, skala och skär moroten. Lägg ner allt i pottan. Tillsätt rödvin, soya, buljongtärning, lagerblad, salta och peppra. Sätt på locket. Sätt vredet på låg och tillaga i 7-9 timmar. Red ev av med maizena ifall grytan blir för lös.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. dianasdrömmar skriver:

    Mums vad gott en sån skulle jag behöva kram Diana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *