En maträtt vi saknat

En av hela familjen mycket uppskattad maträtt här hemma är köttfärssås och spaghetti. Går enkelt och snabbt att laga och smakar ljuvligt! Till vardags äter vi det ganska ofta och ännu har vi inte tröttnat. Passar perfekt att ta med i lunchlådan till jobbet och fungerar även väldigt bra att frysa in.

Det är inte mycket jag har saknat under vår semester i Thailand, men köttfärssås och spaghetti har jag faktiskt längtat efter att få äta. Det blev därför kvällens middagsmat. Som vanligt var det riktigt gott!

Krämig köttfärssås, 6 port

800 g köttfärs
1 gul lök
4 msk tomatpuré
vatten
Arla creme fraiche paprika/chili
salt, peppar, paprikapulver

Bryn köttfärsen i het panna. Finhacka lök och låt bryna tillsammans med köttfärsen. Krydda med salt, peppar och paprikapulver efter smak. Häll på tomatpuré och vatten och låt koka, minst 20 minuter. Rör om och fyll på med vatten med jämna mellanrum. När köttfärssåsen är så gott som klar, häll ned creme fraiche och låt koka ihop. Servera med pasta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *