Veganska Falafel & Friends

Veganska Falafel & Friends.

Veganska Falafel & Friends.

Som jag berättat flera gånger tidigare blir intresset för att äta vegetariskt allt mer populärt bland svenskar. Enligt Food & Friends Matrapport 2014 äter 41 procent  vegetariskt minst en gång i veckan och 60 procent vill att äta mer vegetariskt mat. Det har slagit igenom på vardagstoppen samt helgtoppen där vegetarisk mat för första gången är bland tio-i-topp. Samtidigt visar Matbarometern, en undersökning genomförd av Nestlé i syfte att kartlägga hur svenskar äter, att tidsbrist och stress att laga näringsriktig mat medför att många upplever middagslagningen som en börda. Hela 82 procent av kvinnorna och 71 procent av männen uppger att middagen är en börda. Därför lanserar nu Hälsans Kök veganska Falafel & Friends.

Falafel Spenat.

Falafel Spenat.

Falafel Rödbeta.

Falafel Rödbeta.

Hälsans Kök Falafel & Friends är en serie färdigtillverkade veganska klassiker. De kommer i tre olika smaker – Klassisk, Rödbeta och Spenat. De är bara att värma på i stekpanna eller ugn. Perfekt att ta till när man vill ha ett näringsriktigt veganskt alternativ till lunch eller middag men varken har tid eller lust att göra maten från scratch. Rödbeta och Spenat finns i frysdisken och Klassisk finns i kyldisken.

En god och näringsrik vegansk måltid.

En god och näringsrik vegansk måltid.

Hälsans Kök veganska grönsaksbiffar, Veggisar, i olika smaker är jag mycket förtjust i och jag såg med spänning fram emot att testa nyheten Falafel & Friends. De jag har valt att testa är de frysta smakerna Rödbeta och Spenat. Otroligt praktiskt att ha hemma i frysen. Båda har kikärtor som bas och är gjorda på naturliga ingredienser. Jag tillagade mina i ugn. Smidigt då de sköter sig själva och man slipper matos och massa disk. Jag kunde inte bestämma mig för vilken av smakerna så det fick bli hälften av varje. Till min falafel serverade jag bulgur, grönsaker och hummus. Går självklart lika bra att servera på klassiskt vis i pitabröd med sallad och vitlökssås.

Bullarna hade ett fint krispigt yttre och mjukt inre. Möjligtvis något torra så en god sås till är ett bra tips. Båda var riktigt smakrika. Smaken är svår att beskriva men de skiljde sig såklart åt. Jag har svårt att utse någon som var godare än den andra. Båda var helt enkelt goda! Ett riktigt bra och näringsrikt vegetariskt alternativ att ha hemma och servera när tid och ork tryter!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *