Receptböcker för barn

Receptböcker för barn

Receptböcker för barn

De flesta barn älskar att laga mat och baka. Att få experimentera, vara kreativ, skapa och gegga i köket tycker barn är bland det roligaste som finns. Och att stolt få njuta och bjuda av det goda som har lagats är ofta det allra bästa! Det är väl mest vi föräldrar som tycker det är jobbigt att städa och diska efter barnen (för det brukar de sällan vilja ägna sig åt). Antingen så kan barnen skapa efter eget huvud eller följa recept. Jag tänkte tipsa om två nyutgivna receptböcker för barn.

Baka med Årets Sockerbagare

Baka med Årets Sockerbagare

Färgsprakande och inspirerande!

Färgsprakande och inspirerande!

Ni har väl sett programmet Årets Sockerbagare på Barnkanalen? Nu kommer succéprogrammet i bokform, Baka med Årets Sockerbagare. I bokversionen har man tagit fasta på programmets budskap som handlar lika mycket om att väcka lust och inspiration till att baka som att tävla. Man hoppas på att ännu fler barn får upp ögonen för hur kul och utvecklande det är med bakning. Barn kan mer än vad de tror och resultatet blir ofta riktigt bra. Det ska vara okej att göra fel, det behöver inte bli perfekt. Huvudsaken är att man har kul och att det smakar gott.

Härliga recept på massa gott!

Härliga recept på massa gott!

Tydliga steg-för-steg-instruktioner.

Tydliga steg-för-steg-instruktioner.

Boken vänder sig till både nybörjare och bakvana. Det är en härlig blandning av recept och idéer på allt från cupcakes till kladdkaka och pajer. Det finns även bra-att-ha-recept och proffstips. Allt presenterat på ett färgsprakande, lekfullt och inspirerande sätt med tydliga steg-för-steg-instruktioner. Läsaren får förutom genom recepten möjlighet till att vara kreativ genom olika pysselsidor och härliga färggranna klistermärken som medföljer. Riktigt trevlig bok som jag tror barnen kommer att uppskatta mycket. Min enda invändning är att jag hade velat se fler recept i boken och framför allt enklare och mer vardagliga bakrecept.

Fredagsmys! - 20 enkla recept av Pia Beckman

Fredagsmys! – 20 enkla recept av Pia Beckman

Elefantens köttfärsgryta passar perfekt till fredagsmiddag!

Elefantens köttfärsgryta passar perfekt till fredagsmiddag!

Fredagsmys är något som alla barn, och vuxna, går igång på. Nu finns receptboken Fredagsmys! – 20 enkla recept av Pia Beckman. Om sockerbagarboken var färgsprakande så det stod härliga till är denna bok dess totala motsats. Det är tecknade bilder i svart-vitt (och lite gult här och där) men faktiskt ändå lika lekfull och inspirerande. Illustrationerna är roliga! Även här tydliga steg-för-steg-instruktioner.

Salta rutor är ett nytt recept för mig. Någon som har testat?

Salta rutor är ett nytt recept för mig. Någon som har testat?

Dessert hör fredagskvällen till.

Dessert hör fredagskvällen till.

Jag gillar verkligen den här boken. Recept som går snabbt och enkelt att laga, billiga råvaror och mat som går hem hos de flesta stora som små. Det är både mat, snacks och efterrätter. Recepten är en blandning av klassiker som hamburgare och pizza men även lite mer ovanliga rätter som Kronärtskockor, Elefantens köttfärsgryta, Ananas i kokos samt Päronkottar.

Det ska bli spännande att se om jag vågar släppa in barnen på egen hand i köket och spännande att se om de antar utmaningen! Mitt förslag är att barnen väljer ut ett eller ett par recept, jag handlar hem ingredienserna, barnen lagar och Mattias diskar. Det upplägget borde funka!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *