Vegetariska burgare med morot och linser

Vegetariska burgare med morot och linser

Vegetariska burgare med morot och linser

Vi är fler och fler som upptäcker hur fräscht, nyttigt och gott det är med vegetarisk mat. En eller ett par dagar i veckan i alla fall. Vegetariska burgare tycker de flesta är gott. Jag har ett recept på magiskt goda linsbiffar som jag lagar till då och då. Det måste ni verkligen pröva. Idag testade jag ett nytt recept på vegetariska burgare med morot och linser. Receptet hittade jag på Electrolux Instagram.

Servera som de är eller i bröd med klassiska tillbehör.

Servera som de är eller i bröd med klassiska tillbehör.

Det var inte helt lätt att få till biffarna. Smeten var väldigt rinnig men det ordnade till sig under gräddningen. Se bara till att göra dom ganska tjocka. Då håller de ihop bättre. Riktigt god smak och fin tuggig konsistens. Kul att testa något nytt!

Vegetariska burgare med morot och linser, 6 st

265 g kokta röda linser
180 g riven morot
1/4 röd paprika
6 st soltorkade tomater
citronjuice från en halv citron
1 tsk svartpeppar
4 msk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
1 halv kruka persilja
1 ägg

Blanda alla ingredienser och forma till 6 st biffar. Lägg biffarna på bakplåtspapper och låt dem torka i 30 minuter. Tillaga sedan biffarna i ugnen på 230° C i 20 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.