Vegetariska burgare med morot och linser
Vi är fler och fler som upptäcker hur fräscht, nyttigt och gott det är med vegetarisk mat. En eller ett par dagar i veckan i alla fall. Vegetariska burgare tycker de flesta är gott. Jag har ett recept på magiskt goda linsbiffar som jag lagar till då och då. Det måste ni verkligen pröva. Idag testade jag ett nytt recept på vegetariska burgare med morot och linser. Receptet hittade jag på Electrolux Instagram.
Det var inte helt lätt att få till biffarna. Smeten var väldigt rinnig men det ordnade till sig under gräddningen. Se bara till att göra dom ganska tjocka. Då håller de ihop bättre. Riktigt god smak och fin tuggig konsistens. Kul att testa något nytt!
Vegetariska burgare med morot och linser, 6 st
265 g kokta röda linser
180 g riven morot
1/4 röd paprika
6 st soltorkade tomater
citronjuice från en halv citron
1 tsk svartpeppar
4 msk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
1 halv kruka persilja
1 ägg
Blanda alla ingredienser och forma till 6 st biffar. Lägg biffarna på bakplåtspapper och låt dem torka i 30 minuter. Tillaga sedan biffarna i ugnen på 230° C i 20 minuter.
Senaste kommentarer