Renskavsgryta med Tinas Supersallad

God och nyttig mat

God och nyttig mat

Med Ekolådan följer alltid ett veckobrev med tips och recept. Denna gång testade jag att laga Tinas Supersallad och stekte upp en renskavsgryta till. Barnen tyckte om renskavsgrytan men supersalladen ratades. Filippa pillade i sig lite broccoli men högst motvilligt. Vi vuxna tyckte all mat var god!

Renskavsgryta, 4-5 port

2 förpackningar renskav
10 cm purjolök
1 ekologisk rödlök
1 ekologiskt äpple
1 burk skivade champinjoner på burk
3 dl grädde (jag tog hälften matlagningsgrädde, hälften vispgrädde)
2 msk lingonsylt
salt och peppar

Skiva purjo och hacka rödlök. Skär äpplet i små tärningar. Stek upp renskaven. Låt purjon, löken och äpplet fräsa med en stund. Häll i svampen. Häll på grädden. Smaka av med salt och peppar. Låt koka ca 5 minuter. Häll ned lingonsylten och blanda runt.

Tinas Supersallad, 4 port

1 broccoli i små buketter
1-2 jordärtskockor
3 msk färskpressad citronsaft
5 msk olivolja
salt och peppar
2 dl kokt quinoa
2 msk rostade frön, tex solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön
1 ask krasse

Koka upp saltat vatten. Lägg i broccolin och koka dem i 2 minuter. Häll av vattnet och kyl i kallt vatten. Skala jordärtskockorna och skär dem i så tunna skivor som möjligt. Vispa ihop citronsaft och olja. Smaksätt med salt och peppar. Blanda broccolin och jordärtskockorna med quinoa i en skål. Vänd ner citronoljan och strö över frön och klippt krasse.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *