Viltbollar med svampsås från Jägaren & Kocken

Viltbollar med svampsås från Jägaren & Kocken

Viltbollar med svampsås från Jägaren & Kocken

Jag äter nästan alltid matlåda på jobbet. Ibland har jag med matrester hemifrån, ibland köper jag något gott i mataffären. Nu för tiden finns det riktigt bra färdigmat att köpa. En av mina favoriter är maten från Jägaren & Kocken som i dagsläget finns att köpa hos Paradiset Matmarknad, NK Saluhall, ett par Hemköp samt i vissa ICA-butiker i Stockholmsområdet. Två av rätterna har jag redan testat. Nu ska jag kasta mig över övriga smaker. Först ut är Viltbollar med svampsås från Jägaren & Kocken.

Innan uppvärmning.

Innan uppvärmning.

En perfekt portionsstorlek.

En perfekt portionsstorlek.

Viltbollar med svampsås består är helt enkelt köttbullar på viltfärs (vildsvin, dovhjort och älg), rotmos och svampsås. Viltbollarna är tre till antalet, men stora och saftiga. Rejält med smakrik svampsås och det sparas inte på svampen heller. Moset består av kålrot, potatis och morötter. Det är inget finfördelat mos utan en finns en hel del synliga rotsaksbitar som ger tuggmotstånd och struktur. Riktigt bra mängd! Några lingon såg jag dessvärre inte röken av… Kanske är dom osynliga i såsen?

Riktigt gott!

Riktigt gott!

Jag har ungefär samma åsikt som tidigare. Allt är perfekt utom avsaknaden av grönsaker. Något fräscht grönt eller rött som piggar upp skulle behövas. I övrigt smakade maten helt fantastiskt gott. Saftiga smaskiga viltbollar, smakrikt läcker rotmos och krämig sås med massor av smak. Supergott och toppbetyg! Jag kompletterade dock med grönsaker, lingonsylt och senap. Måsten till kött- och viltbollar för mig.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *