Vissa rester funkar bättre än andra

Mattias är i Los Angeles (USA) hela den här veckan, måndag till söndag. Jag är själv med barnen och allt vad det innebär i form av hämtningar, lämningar och aktiviteter samtidigt som jag har som mest att göra på jobbet (vid månadsskiftena har jag alltid en peak på arbetsbördan då jag jobbar med statistik och ekonomi). Veckan bjuder dessutom på flera olika event jag blivit tvungen att tacka nej till eftersom jag inte hinner och är själv med barnen. Några får barnen hänga med på!

Vad gäller matlagning kommer jag att köra enligt minsta motståndets lag. Det blir rester, lättlagad önskemat och uteätande.

Ikväll blev det rester till middag. Barnen fick gårdagens pasta med pesto. De jublade lika mycket idag som igår! Extra trevligt tyckte de att det var att förutom räkor, skinka och korv få köttbullar till pastan. Färdiga köttbullar är en av barnens favoriträtter. Pasta med pesto är lika gott dagen efter.

De rester jag åt funkade inte lika bra men blev gott ändå. I lördags åt vi kebabrulle till lunch och jag fick en bit över. I frysen fanns dessutom ytterligare en bit kebabrulle som blivit över från en tidigare hämtlunch. En kebabrulle innehåller förutom kött även färska grönsaker. Grönsaker är ingen höjdare uppvärmda i mikro. Brödet och köttet blir bra men grönsakerna blir inte särskilt roliga. Jag plockade därför ur så mycket som möjligt av grönsakerna, värmde rullarna och fyllde på med färska grönsaker. Då blev även min mat mycket god och en riktig måndagshöjdare!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.