Härliga lördagsmorgon

Nybakta scones och varmt te framför en tänd brasaIdag tog jag och familjen oss en välförtjänt sovmorgon. Ingen jäkt upp för att åka iväg och handla som jag och barnen annars ofta gör innan frukost på lördagsmorgnar (medan maken får ligga kvar och sova). Istället sov vi ut, bakade scones och njöt av varandras sällskap och en varm brasa. Härlig start på dagen!

Klassiska scones, 4 kakor

4 dl mjölk eller yoghurt
100 gram smör
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölk eller yoghurt och rör ihop till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor. Skär två skåror i varje kaka i form av ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 12 minuter. Servera nygräddade och varma!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *