Ytterligare en av mina förberedande söndagar

Idag har jag varit duktig och gjort både det ena och det andra. Först en ny omgång rotfruktssallad. Sen gjorde jag peston som vi ska äta senare i veckan.

Hemmagjord pesto

Hemmagjord pesto

Pesto ca 4 dl (håller ca 1 vecka i kylskåp)

50 g pinjenötter
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 kruka färsk basilika
2½ dl olivolja
ca 200 g parmesanost i små bitar
en skvätt vatten

Rosta pinjenötterna. Låt svalna. Mixa sedan ihop alla ingredienserna och även pinjenötterna till en slät pesto. Servera med pasta.

Jag hann även med att koka lingonsylt. Jag köpte lingon på torget i onsdags för 25 kr kilot så då köpte jag hem 2 kilo.

Lingonsylt, drygt 1 l sylt

1 kg lingon
2 dl vatten
500 g socker

Lägg rensade och sköljda bär i en gryta och häll på vatten. Koka bären 6-8 minuter, skumma om det behövs. Dra grytan från plattan och rör ner sockret, 1 dl i taget tills allt socker är löst. Ös upp sylten på rena varma burkar. Fyll ända upp och skruva omedelbart på lock.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. augusti 23, 2010

    […] blev det nystekta, frasiga raggmunkar med fläsk, hemgjord lingonsylt och råkostsallad till middag. Men åh, vad det var gott!!! Det var evigheter sedan vi åt det sist […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *