Ytterligare en vardagsfavorit

Jag fortsätter på temat att laga och samla ihop alla mina vardagsfavoritmaträtter under kategorin vardagsfavorit. Det som blev kvällens vardagsfavorit funkar dessutom lika bra på helgen till bara familjen eller som bjudrätt när man har gäster. Kvällens vardagsfavorit är hemgjorda hamburgare. De kan lika gärna gå under namnet köttfärsbiffar – det är ju sak samma och beror bara på hur man serverar dom, dvs med bröd som hamburgare eller med annat tillbehör som köttfärsbiffar.

Det här receptet är verkligen det bästa hamburgarereceptet jag någonsin stött på. Jag skulle säga att de är ”to die for”!!! Barbequesmak från Bullfightersåsen och rökig smak från Hickorysåsen höjer biffarna till himlen. Mmmmm… När jag serverar dessa som hamburgare är det självklart Max Frisco-bröd som gäller och goda tillbehör som smakrik ost, senap, ketchup, bearnaisesås, grillsås, guacamole, tomat, lök och sallad. Varför inte en skiva bacon om man hade haft det hemma (vilket vi inte hade idag). Laga och njuuuuuuut!!!

Amerikansk hamburgare, 4 port

800 g köttfärs
2 st schalottenlökar
2 msk matolja
salt
peppar
1 tsk Bullfightersås
1 tsk Hickorysås (röksmak)

Salsa
4 st tomater
1/2 dl ketchup
1/2 dl chilisås

Salsa: Tärna tomaterna och blanda dem med ketchupen och chilisåsen i en skål. Ställ undan och låt dra.

Hamburgare: Riv schalottenlöken och blanda den med köttfärsen och matoljan. Krydda med salt och peppar och blanda i Hickorysåsen och Bullfightersåsen. Forma färsen till 4 hamburgare. Grilla hamburgarna på båda sidorna på grill eller i stekpanna på medelvärme.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *