Laxtillagning efter tips från Fazer

Under helgens Fazer Blogger Boot Camp stod Fazer och Fazers kock Tomas Diederichsen för frukost, mellanmål, lunch och middag. Till lunch serverades inkokt lax med dillmajonnäs och rostad matvetesallad. Det måste vara en av de godaste laxar jag ätit på bra länge. Perfekt tillagad. Jag passade på att fråga Tomas hur jag själv får till en lika god fisk. Hans tips var att tillagade fisken på låg värme, ca 100 grader, 40-45 minuter. Viktigt är att använda en bra termometer. När fisken är 50-55 grader blir den perfekt.

Självklart följde jag dessa tips när kvällens middag, ugnsbakad lax med potatis, grönsaker och gräddfilssås, tillagades. En hel laxfilé i ugnssäker form, toppades med salt, peppar, citronsaft och dill. In i ugnen på 100 grader. För mig tog det 40 minuter tills det tjockaste partiet hade en innertemperatur på lite drygt 50 grader. Hur gott som helst – godare än vanligt! Så här kommer jag alltid att tillaga laxen framöver.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *