Chili con lammkorv
Chili con carne är en maträtt som finns i många olika varianter. Det sägs att den äkta gör man på ”helt” kött, typ högrev. En enklare variant är att använda ”malet” kött, alltså köttfärs. Igår testade jag att göra en smakrik variant på chili con carne med mycket tuggmotstånd, baserad på färsk lammkorv från Taylor&Jones. I övrigt de klassiska ingredinserna som vita bönor (inga vita bönor i tomatsås inte, utan naturella vita bönor på burk) och krossad tomat, lök och paprika.
Till chilin äter vi gärna gräddfil och mjukt bröd. Jag bakade helt klart världens godaste bröd. Det bara måste ni baka. UNDERBARA!!!
Chili con lammkorv, 4 port
1 gul lök
1 röd paprika
600 g lammkorv
1 burk vita bönor, ca 400 g
1 burkar krossade tomater, ca 400 g
Malen paprika, cayennepeppar, salt och peppar
Finhacka löken, tärna paprikan och slanta korven. Stek tills lök och paprika är mjuk och korven börjar få färg. Skölj under tiden av bönorna och låt rinna av. Tillsätt bönorna tillsammans med krossade tomater och låt alltsammans koka i ca 15 min. Smaka av grytan med kryddor efter smak och tycke.
Källarfranskor, 8 st
25 g jäst
2 1/2 dl vatten
1/2 msk socker
3/4 tsk salt
1 1/2 msk olja
6-7 dl vetemjöl
Smula jästen i en degbunke. Lös upp jästen med fingervarmt (37 grader) vatten. Blanda i övriga ingredienser. Knåda degen smidig. Forma åtta frallor, vänd i mjöl och platta till dom något med handen. Lägg upp på plåt och låt jäsa under bakduk 40 min. Grädda bröden 10-12 min på 250 grader. Låt svalna på galler.
Senaste kommentarer