En smörgås i världsklass

Ingredienser till att göra en smörgås i världsklass!

Ingredienser till att göra en smörgås i världsklass!

Igår fick jag hem ett trevligt bud innehållandes Havets skivor, senaste påläggsnyheten från Pärsons. Med i korgen fanns också ingredienser för att göra en macka på surdegsbröd. Får man färskt bröd från Fabrique och nytt, spännande pålägg kan man givetvis inte låta bli att provsmaka. Och vilken smörgås – en smörgås i världsklass helt enkelt! Bland det bästa jag vet är just toast eller smörgås toppat med avokado och chiliflakes. Och avokadon i kombination med den kallrökta laxen i lagom tjocka skivor var en match made in heaven! Så gott! Nu råkade jag glömma gurkan men den lär ju inte förminska smakupplevelsen direkt. Det här måste ni testa. Mums mums mums!

Kallrökta laxskivor på grillat surdegsbröd

Kallrökta laxskivor på grillat surdegsbröd

Vackert, hälsosamt och gott!

Vackert, hälsosamt och gott!

Kallrökta laxskivor på grillat surdegsbröd

Surdegsbröd
Färskost
Kallrökt lax
Avokado
Gurka
Olivolja
Chiliflakes
Gräslök

Rosta surdegsbrödet i en grillpanna. Bre på ett rikligt lager med färskost. Skiva avokadon fint och lägg ovanpå färskosten. Fortsätt med ett par skivor kallrökt lax. Använd en potatisskalare och dra långa tag på gurkan för att sedan lägga strimlorna lite slarvigt på mackan. Lägg chiliflakes i olivolja och ringla över mackan. Toppa med klippt gräslök.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Felicia skriver:

    åh vad gott!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.