Lithells lanserar goda och klimatsmarta kycklingkorvar
Jag älskar kyckling. Jag älskar också korv i alla dess former. För att ge alla korvälskare variation och för de som precis som jag ofta väljer vitt kött framför rött lanserar Lithells i dagarna goda och klimatsmarta kycklingkorvar, både varmkorv och grillkorv. Perfekt att ha tillhands när man snabbt vill laga god och klimatsmart mat som passar hela familjen.
Idag fick jag hem en härlig korg fylld med ingredienser för att kunna laga fredagskocken Mattias Larssons couscoussallad med grillad kycklingkorv, ingefärscrème och morotspesto. Det var en hel del skärande och hackande men helt klart värt det för maten var fantastiskt god.
Korven hade tunt skinn, mjuk fin konsistens och en riktigt god smak. Couscoussalladen otroligt vacker och färggrann och med fantastiska smaker. Ett riktigt fräscht och gott tillbehör som passar både korv, vitt kött, rött kött och vegetariskt. Har man barn som liksom Gustaf är skeptisk mot grönsaker kan jag dock rekommendera att lägga undan lite couscous och blanda ner sådant man vet att de tycker om i grönsaksväg som majs, ärtor, gurka och liknande. Ingefärscrèmen var krämig och hade lagom mycket sting och morotspeston helt magisk. Båda passade perfekt till couscousen men jag kan tänka mig att morotspeston fungerar riktigt bra som tillbehör till pasta eller zoodles.
Helt klart en maträtt som garanterat går hem både hos stor och liten!
Grillad kycklingkorv med couscoussallad, ingefärscrème och morotspesto, 4 port
8 kycklingkorvar
Couscous
2 ½ dl couscous
1 vitlöksklyfta, finhackad
150 g blomkål, små buketter
100 g majskorn
250 g kikärtor, kokta
2 salladslökar, skivade
1 paprika, tärnad
2 msk pressad citronjuice
3 msk olivolja
½ tsk spiskummin
salt
Ingefärscrème
1/6 chili, finhackad
1 msk ingefära, finhackad
1 ½ dl crème fraiche
salt
Morotspesto
60 g morötter, grovriven
60 g pinjenötter
60 g parmesanost, riven
2 ½ msk olivolja
salt
Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner den. Blanda därefter couscousen med övriga ingredienser och smaka av med salt. Blanda samtliga ingredienser till ingefärscrèmen och smaka av med salt. Lägg ner ingredienserna till morotspeston i en matberedare och mixa snabbt ihop till en grynig röra. Smaka av med salt.
Grilla eller stek korvarna till fin färg och servera med ingefärscrèmen, peston och couscoussalladen.
Senaste kommentarer