Skanstulls nya matscen Teatern

Teatern, Skanstulls nya matscen

Teatern, Skanstulls nya matscen

Samtliga kockar och en konditor på plats.

Samtliga kockar och en konditor på plats.

I morgon slår något helt fantastiskt och unikt upp i Ringens köpcentrum. Teatern, Skanstulls nya matscen, slår upp dörrarna för hungriga lunch- och middagsgäster. På Teatern i form av en foodcourt samlas flera av Sveriges främsta kockar och en hyllad konditor under ett och samma tak. Syftet är att göra sin mat tillgänglig för alla. Det ska vara snabbt, enkelt och opretentiöst. Det finns verkligen något för alla, till och med veganer.

Magnus Nilsson med sin restaurang Korvkiosk

Magnus Nilsson med sin restaurang Korvkiosk

Kioskvältare - Wienerkorv , korvbröd, räksallad, pressgurka, rostad schalottenlök, ketchup och senap.

Kioskvältare – Wienerkorv , korvbröd, räksallad, pressgurka, rostad schalottenlök, ketchup och senap.

Maximillian Lundin och The Plant

Maximillian Lundin och The Plant

Farinata på gula ärtor, med punched in salad och citronmajonnäs

Farinata på gula ärtor, med punched in salad och citronmajonnäs

Stefano Catenacci serverar mig iste och 63-graders ägg

Stefano Catenacci serverar mig iste och 63-graders ägg

63-graders ägg med karamelliserad grädde, svamp och krispig potatis

63-graders ägg med karamelliserad grädde, svamp och krispig potatis

Alla kockar är inte riktigt klara ännu men de som finns till en början är välkända kockar. Fävikens Magnus Nilsson som kommer ha en korvkiosk med korv från den egenägda korvfabriken Undersåkers charkuterifabrik (Korvkiosk), vegankocken Maximillian Lundin (The Plant), Adam Dahlberg och Albin Wessman med sina raamen-nudlar (Raamen), Stefano Catenacci med smårätter från hela världen (Caos), Marco Baudone med ett rotiserrie med kött som rostas på snurrande spett (Mama), Claes Grännsjö med egentillverkat specialöl och mat med smak och inspiration från asiatisk street food (Nook Market) och Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal med kebab, mackor och sallader på sydfranska (Snack Bar). Daniel Roos inte att förglömma med sitt patisserie och bageri med moderna bakverk av högsta kvalitet (K-märkt). Efter att ha varit på presslunchen idag kan jag lova er att det kommer serveras fantastisk mat till rimliga priser.

Jag blir serverad av Adam&Albin

Jag blir serverad av Adam&Albin

Fully loaded ramen med mörstekt fläsksida, pepparrot, koriander, äpple och frasig majs.

Fully loaded ramen med mörstekt fläsksida, pepparrot, koriander, äpple och frasig majs.

Porchetta brioche sandwich med rotistekt gårdsgris med karamelliserad lök, rostad tomat, spenat, tryffelaioli och pommes.

Porchetta brioche sandwich med rotistekt gårdsgris med karamelliserad lök, rostad tomat, spenat, tryffelaioli och pommes.

Pork Bun med steam bun, stekt sidfläsk, picklad gurka, hoisinsås och sticklök.

Pork Bun med steam bun, stekt sidfläsk, picklad gurka, hoisinsås och sticklök.

Kebab de veau en barquette med sauce blanche fait maison och harissa du cap bon.

Kebab de veau en barquette med sauce blanche fait maison och harissa du cap bon.

Mini-Nobel-dessert 2014 med saffran och salmabär.

Mini-Nobel-dessert 2014 med saffran och salmabär.

Under presslunchen serverades åtta olika rätter, en rätt från var och en av matställena. Det var Kioskvältare, Pork Bun, Porchetta brioche sandwich, Fully loaded ramen, Kebab de veau en barquette, Farinata på gula ärtor, 63-graders ägg och Mini-Nobel-dessert 2014. Jag kan lova att jag i princip åt upp varenda smula, så fantastiskt var det! Jag har svårt att utnämna en favorit. Sen är ju dessutom smaken som baken. Bäst tyckte jag ändå om Kioskvältaren och Fully loaded ramen. Båda räcker som enskilda rätter helt klart som en riktigt mättande lunch (sen att jag proppade i mig båda två och mer därtill är en annan historia). Ägget var också helt magiskt och perfekt om man beställer flera olika smårätter.

All denna mat är min!!! Man måste smaka av allt!!!

All denna mat är min!!! Man måste smaka av allt!!!

Jag fick verkligen mersmak och vill tillbaka. Teatern får högsta möjliga betyg av mig. Hit måste ni helt enkelt gå!!!

Korta fakta om Teatern

  • Nytt koncept för mat, dryck och umgänge i Ringen, Skanstull. Öppnar 5 december 2015.
  • Teatern består av nio olika kök och ett patisserie.
  • En helt ny matscen med ett brett utbud. Flera av Sveriges främsta kockar och en hyllad konditor serverar något för alla smaker.
  • Teatern serverar mat och bakverk av hög kvalitet, från morgon till kväll.
  • Utförandet och servicen är snabb, enkel och opretentiös, utan att tumma på kvaliteten.
  • Priserna passar de flesta plånböcker.
  • Det breda utbudet går lika bra att äta på plats som att ta med.
  • Teatern har 250 sittplatser och omfattar ca 900 kvm.
  • AMF Fastigheter äger, utvecklar och förvaltar Ringen centrum. AMF Fastigheter har utvecklat konceptet i samarbete med matentreprenören Ricard Constantinou.
  • Ricard Constantinou har lång erfarenhet från restaurangbranschen och står bland annat bakom Panini Internazionale, Printz, K-märkt och K25.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *