Det handlar om dig

För ett tag sedan var jag på bokförlaget Rabén & Sjögren och tog del av en del av vårens ungdomsboksnyheter. En av de böcker som presenterades var Det handlar om dig av Sandra Beijer. Sandra Beijer är en av Sveriges största bloggare (skriver på bloggen Niotillfem). Boken har nu äntligen kommit ut i bokaffärerna.

Det handlar om dig av Sandra Beijer

Boken handlar om den första stora kärleken. Huvudpersonen är en 15-årig tjej som möter sin allra första stora kärlek i en jämnårig kille. Vi får följa med från första gången de träffas, när dom blir tillsammans och relationen utvecklas, när relationen spricker till dom äntligen återförenas. Boken är full med starka känslor och heta beskrivningar. Boken är skriven till killen från tjejens perspektiv, med hennes ord på det som händer och känslorna som uppstår.

Trots att jag är lite drygt 40 år känner jag väl igen mig från när jag var ordentligt kär för första gången. 15-års åldern är brytpunkten mellan barndomen och vuxenlivet. Allt är så nytt. Det är helt nya känslor som drabbar en och det med en väldigt kraft. Det är som att vara en eka mitt ute på ett stormande hav och båten, känslorna, måste pareras och bearbetas. Allra första gången är såklart svårast eftersom allt är nytt.

En riktigt fin och poetisk bok som helt klart är mycket läsvärd, framför allt om du är i åldern 13-20 år. Det här är Sandras debutroman och jag tror hon har en lysande framtid som författare framför sig.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *