Recept på nyttigt bröd

Jag älskar bröd som ni vet. Startar varje vardagsmorgon med gröt och en till två smörgåsar med gott pålägg. Bästa starten! På vardagar blir det ofta ett grövre, nyttigare bröd. På helgerna lyxar jag gärna till det med ljusa frallor, limpa och allra helst klassiska scones. Ni är många som efterfrågar recept på nyttigt bröd. Då vill jag självklart tipsa om ett hälsobröd jag bakat vid flera tillfällen tidigare. Går så enkelt att variera efter vad man har hemma och eget smak och tycke. Följer man bara själva grundmängderna är det sedan fritt fram att freestyla.

Recept på nyttigt bröd.

Recept på nyttigt bröd.

Brödet är bara att röra ihop. Det behöver inte ens jäsa. Tar dock 80 minuter i ugnen så lite framförhållning behövs.

Jag gjorde en ny limpa idag. Det var ett tag sedan sist. Följde faktiskt nästan exakt grundreceptet. Gojibären hade dock tagit slut. Jag ersatte dessa med finhackade inca-bär. Resultatet blev som vanligt helt outstanding. Ett saftigt och smakrikt bröd som bara gör gott för kropp och knopp!

Nybakat hälsobröd.

Nybakat hälsobröd.

Hälsobröd, 1 limpa

1 dl havregryn
1 dl rågflingor
2 dl dinkel fullkorn
2 dl dinkelsikt
1 dl rågsikt
1 dl hela linfrön
0.5 dl gojibär
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
250 ml Cottage Cheese Lätt
1.5 dl lättmjölk
1 rivet äpple
Kanel efter smak
Ev blandade frön till topping

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner keso och mjölken. Riv i äpplet. Krydda lite lätt med kanel. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll ner smeten. Strö på frön till topping. Grädda brödet på nedersta valsen i cirka 80 minuter. Kontrollera brödet med en potatissticka, är brödet torrt så är brödet klart.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *