Alla barnen firar jul

På söndag är det första advent. Äntligen får man officiellt julpynta, baka och äta pepparkakor, lussekatter/lussebullar, julkakor och julgodis! Måste erkänna att jag redan tjuvstartat med godsakerna men det är hemligt, schhhh… Barnen längtar till söndag av den anledningen att då är det 1 december och dags för julkalendrar. De har fått en varsin chokladkalender och en varsin presentkalender (Lego Starwars till Gus och Lego Friends till Filippa). Tror de mest ser fram emot chokladkalendern faktiskt.

Barnen ser även fram emot julkalendern på tv och radio. Jag med för den delen. Förra årets tv-kalender Mysteriet på Greveholm tyckte vi alla var väldigt bra. Jag och Filippa laddade ner och lyssnade även på radio-kalendern Siri och ishavspiraterna på våra iPhones. Den var också riktigt bra och perfekt att lyssna på som pod till och från jobbet.

Årets tv-kalender heter Barna Hedenhös uppfinner julen där vi får följa stenåldersfamiljens kulturkrock när de kommer till Stockholm i nutid. Radiokalendern heter Alla barnen firar jul och handlar om Familjen Svennesson som bor i en liten lägenhet någonstans i Sverige och har 23 härliga barn.

Idag var jag och barnen inbjudna till radiohuset på förhandspremiär av radiojulkalendern 2013. Vi bjöds på lussebullar, pepparkakor, Alladin-chokladaskar, smågodis, julmust, te och kaffe och fick lyssna på tre av julkalenderns avsnitt före alla andra. Skaparna Johan Unenge och Måns Gahrton och skådespelarna Nour El-Refai, Olof Wretling, Johannes Brost och de flesta barnskådespelare fanns på plats.

De avsnitt vi fick lyssna på var nummer 3, 9 och 24. Så vi vet hur kalendern slutar, men avslöjar såklart inget. Avsnitten vi fick lyssna på var riktigt bra. Bra skådespelare, spänning och humor. Jag gillade också att avsnitten avslutades med ett fyndigt rim som anknöt till innehållet i dagens lucka.

Årets kalender tror jag således blir en riktig hit. Den måste ni lyssna på, stora som små!

Radiojulkalendern sänds två gånger om dagen i P4 den 1-24 december. Vardagar kl 6.50 och 17.45. Helger och julafton kl 7.50 och 13.03. På hemsidan och i appen Sveriges Radio Play kan du höra dagens avsnitt från klockan 6.00. Fram till den 23 januari går det att ladda ner alla avsnitten till din dator.

Med oss hem från eventet fick barnen en varsin bok signerad av Johan Unenge och Måns Gahrton, Alla barnen firar jul och Alla barnen får ett syskon. Kalendern baseras delvis på dessa två böcker. Även Nour och Olof signerade barnens böcker. Självklart fick barnen även en varsin julkalender med sig hem. December är räddad!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.