Nyttig finmat

Det många klassar som lite finare och godare mat, det jag kallar finmat, kan många gånger vara väldigt onyttigt. Många av dessa rätter innehåller kanske mycket smör, grädde, creme fraiche, etc och har tillbehör som friterade pommes, potatisgratäng, potatismos, etc och till kanske man serverar en fet sås. Vi äter ofta sådan här mat och jag älskar den! Men jag tror också på en balans och inser vikten av att ibland äta något mer nyttigt.

Nyttig finmiddag

Vill man äta nyttigt men ändå inte ge avkall på smaken rekommenderar jag varmt kvällens middag som var helt underbar! Lätt halstrad färsk tonfiskfilé och till detta en krämig och god risotto. Trots sin krämighet innehåller risotton varken grädde eller parmesanost utan är gjord enbart på buljong och ytterst lite smör. Ingen sås behövs heller eftersom risotton är just så krämig.

Tonfisk, risotto och ett gott glas rött förgyllde vår kväll

Tonfisken smakar nästan som en köttbit, underbart mör och god och smakrik. Risotton underbart god och man vill bara ha mer och mer! En riktigt nyttig och god finmiddag med andra ord. Det här receptet om något bara måste ni testa själva!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Fröken M skriver:

    Gud va gott !!
    Som sagt !! VI borde verkligen laga fisk oftare här hemma 🙂
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *