Nyttig finmat
Det många klassar som lite finare och godare mat, det jag kallar finmat, kan många gånger vara väldigt onyttigt. Många av dessa rätter innehåller kanske mycket smör, grädde, creme fraiche, etc och har tillbehör som friterade pommes, potatisgratäng, potatismos, etc och till kanske man serverar en fet sås. Vi äter ofta sådan här mat och jag älskar den! Men jag tror också på en balans och inser vikten av att ibland äta något mer nyttigt.
Vill man äta nyttigt men ändå inte ge avkall på smaken rekommenderar jag varmt kvällens middag som var helt underbar! Lätt halstrad färsk tonfiskfilé och till detta en krämig och god risotto. Trots sin krämighet innehåller risotton varken grädde eller parmesanost utan är gjord enbart på buljong och ytterst lite smör. Ingen sås behövs heller eftersom risotton är just så krämig.
Tonfisken smakar nästan som en köttbit, underbart mör och god och smakrik. Risotton underbart god och man vill bara ha mer och mer! En riktigt nyttig och god finmiddag med andra ord. Det här receptet om något bara måste ni testa själva!
Gud va gott !!
Som sagt !! VI borde verkligen laga fisk oftare här hemma 🙂
Kram