Scans råkorv

Lunchen är serverad

Idag blev det en enkel lunch då middagen blir av finare karaktär. Bara lite korv och köttbullar. Men inte vilken korv som helst (och inte vilka köttbullar som helst utan dels hemgjorda, dels klimatsmarta kycklingköttbullar). Äntligen fick vi tillfälle att testa årets korvnyhet från Scan – Råkorv. Jag fick hem de tre olika sorterna redan vid Korvfestivalen i slutet på mars men jag köpte hem så mycket korv att dessa hamnade i frysen.

Det finns i smakerna Paprika&Vitlök, Anchochili&Svartpeppar samt Timjan&Tomat. Samtliga har en kötthalt på hela 95% och självklart bara svenskt kött!!! Korvarna är smala så att det ska gå fort att grilla eller steka dem färdiga.

Råkorv i bröd

Eftersom förmiddagen upptogs av fasadmålning hann vi inte sätta på ens gasolgrillen utan jag stekte upp korven i stekpanna och serverade dom i bröd. Köttbullarna åt vi med ris, tomatsås och grönsaker. Självklart tusen olika Johnnys senap i olika smaker, Johnnys ketchup och Johnnys hamburgerdressing (nej, jag är inte köpt av Johnnys – det är bara min och familjens stora favorit inom detta segment).

En av varje sort och köttbullar med ris och sås på det är fint till lunch!

Korven var riktigt god. Alla tre sorter! Jag har svårt att utnämna någon favorit, de var goda allihopa. Olika kryddningar och olika hetta som alla var perfekta på sitt sätt. De var lättätna med lagom tjockt skinn och smaken var som sagt riktigt fin! Toppenkorv!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *