Äntligen i sortimentet

Ni som följt min blogg ett tag vet att jag helst lagar all mat själv från grunden. Nu ser verkligheten inte riktigt ut på det sättet. Som heltidsarbetande småbarnsförälder med hus och hem och aktiviteter finns det varken tid eller ork till att göra allt själv. Därför tar jag ibland små genvägar i form av hel- eller halvfabrikat, då gärna varianter med hög kvalitet.

Mina jobbluncher består ofta av rester från gårdagens middag. Kan jag inte skramla ihop något ur kyl eller frys går jag ut på restaurang nära jobbet och finns det inte tid till det köper jag gärna en Gooh-låda från affären och värmer. Gooh-lådorna uppfyller till fullo mitt krav på färdigmat av hög kvalitet. De allra flesta sorter jag har testat har faktiskt varit väldigt goda. Mina favoriter är pannbiffen och laxen.

En maträtt som jag har saknat i Goohs sortiment är köttfärssås och spaghetti. Alla älskar väl det?! Nu änligen har Gooh tagit in den i menyn. Vårens nyhet är nämligen Pasta Bolognese. Bolognesen är nyckelhålsmärkt och är gjord på svenskt kött (den är även laktosfri). Låter lovande!

20130306-200932.jpg

Pasta Bolognse blev dagens lunch. Jag kompletterade som vanligt med fräsch sallad för en komplett måltid.

20130306-201001.jpg

Gooh har genomskinliga lådor för att man ska kunna se vad man köper (i andra fall med pappkartong är bilderna ofta väldigt förskönade – det man lägger upp på tallriken ser aldrig lika gott ut som på bilden). Tyvärr ser ofta maten inte särskilt god ut och inte heller i detta fall. Men det avskräcker inte mig! Väl på tallriken såg maten genast mycket godare ut. Tre stora tagliatelle-knyten med köttfärssås runt och på.

Om jag fick önska hade jag kunnat tänkt mig lite mer köttfärssås eller i alla fall mer köttfärs i såsen, något mindre mängd pasta men instället några broccolibitar eller liknande. Pastan var annars perfekt kokt – som vanligt i Goohs lådor. Köttfärssåsen var god, dock inte så smakrik som jag hade önskat. Rätt mesig, men därmed barnvänlig, smak. Kombinationen pasta och köttfärssås var toppen. Det här är en rätt jag säkert kommer att köpa igen och jag tror att den kommer bli mycket populär.

Pasta Bolognese får betyget 3 av 5 av mig.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *