Årets bästa hälsomat

Öländska bönchips med olika kryddningar2014 fick Ölands bönchips utmärkelsen ”Årets bästa hälsomat” av tidningen Må Bra.
Juryns omdöme löd: ”Säg hej till de nya, sunda chipsen! Knapriga, tuggiga bönchips av ekologiska, öländska bönor. Protein- och fiberrikt och förhållandevis kalorifattigt. Innehåller inga tillsatser, bara kryddor och havssalt. Plus för att man även får i sig mineraler i form av järn, zink och magnesium.”

Dags för provsmakJag vet inte om jag skulle kalla bönchips för hälsomat men att de är nyttigare och sundare ön traditionella chips är ingen tvekan. Webbshoppen Beriksson säljer dessa chips och jag fick hem de tre sorterna Naturell, Chilidill och Örter för att testa.

Lagom tjocka och krispiga chipsVi började med de naturella för att bättre kunna känna bassmaken från de bruna bönorna. Någon bönsmak var det ingen som kände dock. Smakade inte som potatischips heller såklart utan upplevdes bara ha en god och angenäm grundsmak. Chipsen var lagom tjocka och hade mycket krisp.

Samtliga sorter var alldeles lagom kryddade. De naturella upplevde någon sakna sting, men Chilidill och Örter hade ju desto mer av den varan och var hur smakrika och goda som helst! Svårt att utse någon vinnare. Smaken är ju som baken – delad. De öländska bönchipsen var i alla fall en riktig succé i vår familj och gillades av både barnen och oss vuxna. Perfekt till mello på lördag?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *