Årets bästa hälsomat
2014 fick Ölands bönchips utmärkelsen ”Årets bästa hälsomat” av tidningen Må Bra.
Juryns omdöme löd: ”Säg hej till de nya, sunda chipsen! Knapriga, tuggiga bönchips av ekologiska, öländska bönor. Protein- och fiberrikt och förhållandevis kalorifattigt. Innehåller inga tillsatser, bara kryddor och havssalt. Plus för att man även får i sig mineraler i form av järn, zink och magnesium.”
Jag vet inte om jag skulle kalla bönchips för hälsomat men att de är nyttigare och sundare ön traditionella chips är ingen tvekan. Webbshoppen Beriksson säljer dessa chips och jag fick hem de tre sorterna Naturell, Chilidill och Örter för att testa.
Vi började med de naturella för att bättre kunna känna bassmaken från de bruna bönorna. Någon bönsmak var det ingen som kände dock. Smakade inte som potatischips heller såklart utan upplevdes bara ha en god och angenäm grundsmak. Chipsen var lagom tjocka och hade mycket krisp.
Samtliga sorter var alldeles lagom kryddade. De naturella upplevde någon sakna sting, men Chilidill och Örter hade ju desto mer av den varan och var hur smakrika och goda som helst! Svårt att utse någon vinnare. Smaken är ju som baken – delad. De öländska bönchipsen var i alla fall en riktig succé i vår familj och gillades av både barnen och oss vuxna. Perfekt till mello på lördag?!
Senaste kommentarer