Årets första bokfrukost

I veckan var jag på förlaget Rabén & Sjögren första bokfrukost för i år. Det var sex av vårens barnboksnyheter för åldrarna 9-12 år som presenterades.

Han & domFlickornas historia - världenKampTre av de böcker som presenterades är samtliga tredje och sista delen i en varsin trilogi. Det är Han & dom av Katarina von Bredow (fristående fortsättning), Flickornas historia – världen av Kristina Lindström (fristående fortsättning) samt Kamp av Pascale Vallin Johansson (den spännande avslutande fortsättningen). Jag har inte läst någon av de tidigare böckerna i någon av trilogierna men samtliga verkade riktigt bra och det är säkert många 9-12 åringar som väntar med spänning på hur det ska sluta.

Men finns ändåFlickan med silverskornaJakten på den perfekta luggenÖvriga nyheter som presenterades under morgonen var Men finns ändå av Petter Lidbeck, Jakten på den perfekta luggen av Petrus Dahlin samt Flickan med silverskorna av Alice Kassius Eggers. Flickan med silverskorna är Alice barnboksdebut.

En bok för de lässvagaDen bok jag ser mest fram emot att läsa är Jakten på den perfekta luggen. I DN fick den recensionen: ”Empatilös humor som sparkar ner”. Författaren Petrus Dahlin blev först helt knäckt över denna sågning. Han reste sig dock snabbt och insåg att det inte var något att lägga vikt vid. Det finns mängder av framför allt unga killar som inte gillar eller klarar av att läsa och dessa får heller inget eller litet stöd hemifrån. Istället väljer de att spela tv-spel hela kvällarna. Dessa vill Petrus genom boken uppmuntra till läsning. Den är skriven för dom, på deras nivå! Temat i boken är att bli accepterad för den man är och är en bok full med humor, allvar, knasiga typer och massa känslor.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *