Det tog tid men det var det värt

I förra veckan skrev jag ett inlägg om att man förknippar olika maträtter med olika veckodagar, bland annat nämnde jag raggmunkar, pannkaka och tacos. När jag skrev det och såg bilden på raggmunkarna blev jag så himla sugen på just raggmunkar och fläsk. Det var riktigt länge sedan vi åt det sist. Det fick därför bli veckans första middag.

Frasiga gyllengula raggmunkar med knaperstekt rimmat sidfläsk, hemgjord lingonsylt och fräscha grönsaker. Gudagott!!! Det tar sin lilla tid att laga denna rätt, men det var det värt eftersom det var så gott.

Ett tips är att finriva potatisen och inte göra för tjocka raggmunkar. Då blir de som frasigast och godast.

Raggmunk med fläsk, 4 port

2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800 g fast potatis (finriven)
smör

Till servering:
rimmat sidfläsk
lingonsylt
grönsaker

Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Skala potatisen och riv den fint direkt ner i äggsmeten. Smält smör i en stekpanna. Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. Stek fläsket. Servera raggmunkarna med fläsk, lingonsylt och grösnaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Åh herregud, det var länge sedan jag åt raggmunkar! Nä, det blir nog till att göra och bjuda familjen på – alltid lika roligt att överraska med ”bortglömda” rätter 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *