Belöningskalendern från Jordan

Belöningskalendern från Jordan

Belöningskalendern från Jordan

Visste du att karies ökar bland svenska barn? Det är en riktigt oroväckande utveckling. Det bästa sättet att undvika karies på är att borsta tänderna morgon och kväll med fluortandkräm. Tandborstningen ska liksom sitta i ryggmärgen. Det ska vara en vana man inte ens reflekterar över. Att skaffa sig bra vanor tar dock sin tid. De flesta småbarnsföräldrar vet hur svårt det kan vara att förmå sina barn att självmant borsta tänderna varje dag. Framförallt innan barnen är gamla nog att själva förstå vikten av att sköta sin munhygien. Mina barn, 10 och 12 år, måste vi tyvärr fortfarande tjata på men vi ger inte upp. Nu har vi belöningskalendern från Jordan till hjälp.

Det ska vara roligt att borsta tänderna!

Det ska vara roligt att borsta tänderna!

För att förmå barnen att självmant borsta sina tänder lanserar Jordan dels en ny tandkräm, Jordan Kids respektive Jordan Junior, speciellt framtagen för barn, dels Belöningskalendern. Tandkrämen kommer i två olika smaker. Hallon för barn 0-5 år och fruktig mint för barn 6-12 år. Belöningskalendern är tänkt att göra tandborstningen rolig, inspirerande och pedagogisk. Man skriver ut kalendern och kan sedan fylla i och färglägga den tillsammans med sitt barn. Man markerar varje dag när barnen bostat tänderna och efter en vecka belönas de med det ni tillsammans bestämt.

Gustaf är redo att skaffa sig en bra vana!

Gustaf är redo att skaffa sig en bra vana!

Jag kör just nu detta med min yngsta. Den belöning jag valde till en början är en minigodispåse, men bra belöningar skulle kunna vara en upplevelse, lekar, biobesök eller liknande. Ganska smart om ni frågar mig!

*** Tandkräm, tandborste och belöningskalender har jag fått i ett produktutskick men åsikterna är helt mina egna ***

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.