Satsa på en stark kropp

Att balans och variation är viktigt vet nog de flesta. Detta gäller allt från kost, träning till vardagen. Tänk nyttigt/onyttigt, kalorier in/kalorier ut, arbete/fritid, träning/vila.

Vad gäller träning måste man tänka på att träna allsidigt. Det är inte bra för kroppen att till exempel bara träna kondition och såklart är det inte heller bra att bara träna styrka. Det gäller att hitta en bra balans mellan dessa två lika viktiga delar.

Många tjejer är rädda för att träna styrka av rädsla för att få stora bulliga muskler. Att man blir större av styrketräning är dock bara en myt. Istället blir man starkare och fastare i kroppen, det ger starkare skelett, viktnedgång, minskad risk för skador, bättre uthållighet och bättre sömn. Kort sagt, man håller sig piggare och friskare i vardagen. Att träna styrka är dessutom roligt. Framför allt när man lärt sig rätt och märker resultat.

Styrka för kvinnor

För alla oss kvinnor som antingen har tränat styrka i flera år utan att ha fått de resultat man önskat samt nybörjaren som aldrig tränat med vikter men som vill lära sig rätt från början har nu den personliga träningen Olga Rönnberg i dagarna kommit ut med boken Styrka för kvinnor. I den här boken vill Olga peppa oss att bli starkare än vi någonsin trott var möjligt.

Boken ger oss träningsprogram i tre steg med anpassade kostscheman samt pepp och råd på vägen för att lyckas med de mål man satt upp. Det är viktigt att komma ihåg att resultaten enbart beror på ens egen prestation och insatser. Ingen kan göra jobbet åt en. Det man ger får man tillbaka.

Fakta och pepp

Olika begrepp inom styrketräningen gås igenom som till exempel progressiv överbelastning, frekvens, intensitet, periodisering, reps, set, superset och platåer bara för att nämna några. Perfekt för oss noviser inom styrka.

Tydliga bilder och instruktionerÖvningarna delas upp i tre steg

Träningsprogram för de olika stegenTräningsprogrammen är uppbyggda i tre steg och mycket tydliga – uppbyggnad, finslipning och förbränning. Det är tydliga bilder på övningarna samt tydliga instruktioner på hur man ska utföra dem korrekt. Övningarna är enkla och ganska basic. Många går att utföra inte bara på gymmet utan även hemma utan att behöva investera i alltför många redskap.

Inspirerande och nyttiga recept

Lika viktigt som det är att träna rätt är det att äta rätt. Ett särskilt avsnitt är därför inriktad på kost och vad man ska äta för att få ut maximalt av sina träningsresultat. Det finns råvarulista och recept som guide på vägen för hur man ska äta sundare. Recepten är relativt enkla och okomplicerade och täcker allt från frukost, lunch, mellanmål och middag. Läckra bilder får det att vattnas i munnen, i alla fall på mig!

Den här boken är verkligen en bok för mig. Jag har de senaste åren mest satsat på konditionsträning. Jag har helt enkelt inte vågat mig in i gymmet. Anledningen är att jag saknat kunskap. Både kunskap om hur maskinerna och vikterna fungerar och hur jag ska sätta ihop ett träningsprogram för att få resultat.

Jag står just nu i startgroparna för att dra igång min höstträning och ett löfte till mig själv är att verkligen satsa på styrketräning och hitta en bra balans mellan kondition och styrka.  Jag kommer ha stor nytta av boken och noga gå igenom de olika delarna för att hitta ett upplägg som passar just mig. Jag kommer även kombinera detta med att anlita en personlig tränare. Det tror jag ger mig bästa möjliga start. Som alla vet, stark är det nya smala. Nu kör vi!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *