Omelett med skinka i Crock-Pot

Omelett är väl egentligen världens bästa och smidigaste maträtt? Bara att vispa ägg, hälla i vatten, mjölk eller grädde, krydda, vispa runt och sedan laga till på valfritt sätt i stekpanna, ugn eller Crock-Pot. Man kan fylla omeletten under tillagning eller efter tillagning med det man själv gillar och/eller har hemma. Perfekt ta-vara-på-maten-rätt med andra ord. Jag ställer mig därför frågan varför vi äter det så sällan men har tyvärr inget bra svar. I veckan gjorde jag dock omelett med skinka i Crock-Pot. Sååå gott, fräscht och hälsosamt.

Jag lagade omeletten till mig och barnen då maken var ute på vift. Vi ville alla tre ha olika ingredienser i vår omelett så det blev tre i en så att säga! Det gick bra det med. Efter tillagning toppade jag omeletten med lufttorkad skinka och extra sparris.

Alla njöt som bara den. Tycker att resultatet blev krämigare och mer smakrikt än tillagning i ugn. Det här kommer jag laga till igen!

Omelett med skinka i Crock-Pot

Omelett med skinka i Crock-Pot

Servera med gott bröd och sallad.

Omelett med skinka i Crock-Pot, 4 port

8 ägg
1 dl mjölk eller grädde
200 gram skinka
Salt och peppar efter smak

Tillsätt gärna halverade tomater, sparris, broccoli, hackad lök, stekta champinjoner, bladspenat och/eller riven ost efter smak och behag.

Koka sparris och broccoli i saltat vatten cirka 2-3 minuter om ni vill tillsätta dessa till omeletten. Låt rinna av.

Vispa ihop ägg, mjölk/grädde, salt och peppar i bunke med hjälp av en gaffel. Lägg bakplåtspapper i botten på din Crock-Pot. Slå i äggblandningen. Fördela skinka och önskade övriga ingredienser i äggblandningen i Crock-Pot. Kör på låg effekt i 4 timmar , eller tills omeletten stannat. Servera med grönsallad och ett gott bröd.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *