Fräsch god lax

Vilken underbar start på sommaren vi har fått. Varmt, soligt väder! Skönt för alla barn, ni som är lediga och även helt okej för oss som måste sitta instängda på kontoret. Vi som sitter inne på dagen får njuta av kvällarna istället! När det är varmt är man inte direkt sugen på en kokhet soppa eller någon mastig gryta. Istället lockar lättare måltider. Jag lagade till en fräsch god lax som passade perfekt en ljum sommarkväll.

Fräsch god lax i sommarvärmen

Fräsch god lax i sommarvärmen

En färsk, hel laxfilé kryddades med salt, peppar och dill. Toppades med limeskivor och bakades i ugnen i 180 grader ca 30 minuter. Använder du stektermometer ska innertemperaturen vara 56 grader. Till detta blev det rotsaker bestående av pumpa, sötpotatis, aubergine, polkabetor, morötter och vitkål. Dessa bakades i ugn på 225 grader i ca 30 minuter. En fräsch sås gjord på naturell kvarg, salt, peppar, pressad citron och dill blev perfekta såsen till maten.

Njut tillsammans med ett glas kallt, vitt vin och trevligt sällskap!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.