Fetaostbiffar med klyftpotatis och tzatziki

Kvällens middag hade grekiskt tema. Jag gjorde fetaostbiffar med klyftpotatis, rostad rödlök och tzatziki. Fetaosten bidrar med extra smak, sälta och krämighet och förvandlar tråkiga köttfärsbiffar till biffar från himmelriket! Maten smakade kanon och hade strykande åtgång.

Fetaostbiffar, 4-5 port

800 gram köttfärs
1 1/2 dl ströbröd
2 dl mjölk
2 ägg
1 finriven gul lök
1 smulad fetaost (ca 150 g)
Salt, peppar

Blanda ströbrödet med mjölk och låt svälla 5-10 minuter. Blanda i köttfärsen, ägg, riven lök samt smulad fetaost. Tillsätt salt och peppar efter smak och tycke. Rör så lite som möjligt till en jämn färs. Forma 6-10 biffar (beroende på hur stora ni vill ha dom). Stek biffarna ca 3 minuter på vardera sida och lägg dom sedan på en plåt. Låt steka klart i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.

Tzatziki

3 dl grekisk yoghurt, matyoghurt eller kvarg (vi använde kvarg)
1 pressad vitlöksklyfta
1 riven och utpressad gurka
Salt, peppar

Skölj och skala gurkan. Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Pressa ut vätskan och lägg den rivna gurkan i en skål. Tillsätt yoghurt/kvarg, blanda i pressad vitlök och rör om. Smaka av med salt och peppar och ev mer vitlök.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *