Black Velvet

Smaksatta whiskys är enormt populärt. De fungerar lika bra som de är före eller efter maten, som drinkbas eller i efterrätter.

Smaksatt whiskey - god som den är eller till drink, bakverk/efterrätt

Själv har jag fått möjligheten att testa Black Velvets Toasted caramel flavored whiskey, dvs rostad karamell blandat med den kanadensiska whiskeyn Black velvet. Till midsommar planerar att göra en god fördrink med denna whiskey som bas och fylla upp med Sprite.

Whiskeyn passar som sagt perfekt som smaksättare i bakverk och efterrätter. Bakningsproffset Mattias Kristiansson med bloggen Bake My Day som jag hade förmånen att få träffa för ett tag sedan tipsar om hur den kan användas i en mousse som passar utmärkt att servera till midsommar eller efter vilken god middag som helst.

Nougat- och whiskeymousse, 4 st

100 g mörk choklad
50 g nougat
½ dl mjölk
½ dl Black Velvet Toasted Caramel
1 msk kakao
½ dl ljus sirap
1 nypa flingsalt
2½ dl vispgrädde

Hacka den mörka chokladen och nougaten fint. Smält ihop tillsammans med mjölk, Black Velvet Toasted Caramel, kakao, sirap och salt i en kastrull på svag värme. Häll över krämen i en skål och låt svalna något. Vispa grädden fast och fluffig och vänd sedan försiktigt ner chokladkrämen i grädden med hjälp av en slickepott. Fördela moussen i fyra portionsformar och låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.