Black Velvet
Smaksatta whiskys är enormt populärt. De fungerar lika bra som de är före eller efter maten, som drinkbas eller i efterrätter.
Själv har jag fått möjligheten att testa Black Velvets Toasted caramel flavored whiskey, dvs rostad karamell blandat med den kanadensiska whiskeyn Black velvet. Till midsommar planerar att göra en god fördrink med denna whiskey som bas och fylla upp med Sprite.
Whiskeyn passar som sagt perfekt som smaksättare i bakverk och efterrätter. Bakningsproffset Mattias Kristiansson med bloggen Bake My Day som jag hade förmånen att få träffa för ett tag sedan tipsar om hur den kan användas i en mousse som passar utmärkt att servera till midsommar eller efter vilken god middag som helst.
Nougat- och whiskeymousse, 4 st
100 g mörk choklad
50 g nougat
½ dl mjölk
½ dl Black Velvet Toasted Caramel
1 msk kakao
½ dl ljus sirap
1 nypa flingsalt
2½ dl vispgrädde
Hacka den mörka chokladen och nougaten fint. Smält ihop tillsammans med mjölk, Black Velvet Toasted Caramel, kakao, sirap och salt i en kastrull på svag värme. Häll över krämen i en skål och låt svalna något. Vispa grädden fast och fluffig och vänd sedan försiktigt ner chokladkrämen i grädden med hjälp av en slickepott. Fördela moussen i fyra portionsformar och låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering.
Senaste kommentarer