Omstart

Omstart

Omstart

Hösten är här. Vi lägger semestern bakom oss för den här gången. Vi har njutit av lata dagar, mycket god mat och dricka. För en del kanske semestern har inneburit lite för mycket av det goda. Semesterslut och höstens intåg är ett perfekt tillfälle för omstart. Dra ner på alkoholkonsumtionen, äta nyttigare och börja träna. För att hjälpa oss på traven kommer det som vanligt denna årstid ut många hälso-, tränings- och kokböcker. En av dessa heter just Omstart.

Omstart för en starkare, renare och friskare kropp är skriven av Karin Björkegren Jones. Den har en annorlunda infallsvinkel än många andra hälsoböcker. Boken är nämligen en sorts hyllning till cirkulationen i kroppen och framför allt det ofta bortglömda men mycket viktiga lymfsystemet.

Fakta om det viktiga lymfsystemet.

Fakta om det viktiga lymfsystemet.

Det finns folk som känner att de satsar mycket på att leva sunt, äta och träna på ett bra sätt men ändå mår de inte bättre. De känner sig trötta och utan energi. En del svullnar upp fast de tränare hårdare och äter mindre. Förändringarna man hoppades på uteblir. Kanske det är dags att lyssna på kroppens signaler, stanna upp och analysera. Komma till botten med problemen. Göra en omstart. Boken är fylld av tips på hur man kan förbättra sin hälsa genom att börja titta på hur man tar hand om lymfsystemet. Tips varvas med Karins och andras erfarenhet och flera experter kommer till tals. På så sätt ska vi börja förstå hur viktigt vårt lymfsystem är.

Omstart börjar med en pedagogisk genomgång och beskrivning av vad lymfsystemet är, hur det påverkar oss och hur vi tar hand om det på bästa sätt. Otroligt intressant. Lymfsystemet är kroppens största system ändå kan jag absolut inget alls om det eller hur jag tar hand om det på bästa sätt. Undrar varför det är så?

Lymfmassage.

Lymfmassage.

Sedan får vi en genomgång av Andning – hur vi kan andas på bästa sätt, Lymfmassage koppning och tejpning, Pausövningar, Zonterapi och homeopati, Yoga, Ayurveda, Personliga berättelser från livet med lymfproblematik, Huden och aromterapi, Recept och allra sist ett kapitel om Magen tarmen och njurarna.

Recept som är anpassade för att få ett välfungerande lymfsystem.

Recept som är anpassade för att få ett välfungerande lymfsystem.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här boken. Det jag kan konstatera är att jag inte tillhör bokens målgrupp. Efter att noga ha läst det mycket intressanta kapitlet om vårt lymfsystem och de problem många lider av kan jag pusta ut. Jag verkar inte ha några av dessa symptom. Jag har därför svårt att ta till mig de flesta av bokens övriga kapitel. Det finns självklart tips och råd även jag kan anamma, som andningsövningar, pausövningar och vissa yogaövningar. Mycket är dock alldeles för alternativt och flummigt i mitt tycke. Det är helt enkelt inte en bok för mig. Men kanske passar den just dig?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *