Frukost hela dagen

Frukost hela dagen

Frukost hela dagen

En av Stockholms mest instagrammade och hyllade caféer är helt klart Pom & Flora. Pom & Flora är ett litet, superpopulärt café som serverar frukost, lunch och fika. Mycket ekologiskt och vegetariskt. Pom & Flora finns idag på två olika ställen i Stockholm. Båda lokalerna är små och trånga men väldigt mysiga. Till frukosten på helgerna brukar det vara kö ut på gatan. Jag som är en frukostälskare deluxe har länge drömt om att få besöka detta ställe, men fortfarande inte kommit iväg. Om man inte räknar med ett eftermiddagsevent för två år sedan. Jag drömmer om att gå dit, gärna med trevligt sällskap (någon frivillig?). Men som man brukar säga – Om berget inte kan komma till Muhammed, får Muhammed komma till berget. Tack vare recepten i den nysläppta boken Frukost hela dagen skriven av paret bakom Pom & Flora kan jag nu skapa några av caféets rätter hemma i mitt eget kök!

Kanelrostat  bovete, perfekt som topping på olika bowls!

Kanelrostat bovete, perfekt som topping på olika bowls!

Galet god och nyttig kanelrostad bovete!

Galet god och nyttig kanelrostad bovete!

Frukost hela dagen är skriven av Anna och Rasmus Axelsson, paret bakom Pom & Flora. I boken bjuder de på några av sina populäraste recept. Maten i Frukost hela dagen är tänkt att vara god och hälsosam utan att vara dietmat och vegetarisk utan att vara bara för vegetarianer. Många recept är, eller kan enkelt bli, laktos- och glutenfria. Det viktigaste är att det är enkel och rolig mat gjord på riktig bra råvaror.

Tantens gröt - en kombo jag måste testa!

Tantens gröt – en kombo jag måste testa!

Vilken drömmacka!

Vilken drömmacka!

Den här fyllda croissanten är helt i min smak!

Den här fyllda croissanten är helt i min smak!

Älskar bananbröd!

Älskar bananbröd!

I boken hittar du grundrecept och exempel hur dessa kan kombineras ihop på olika sätt till en läcker rätt. Det är recept på bowls  – en bas bestående av yoghurt, chiapudding, gröt, smoothies eller acai som toppas med bär, rostade nötter, lönnsirap och olika sorters granola/toppings. Det finns också recept på egg bowls där ägg är huvudråvaran och som toppas med olika grönsaker. Boken innehåller recept på sallader som passar både till frukost eller lättare lunch. Recept på mackor – avokado och ägg-mackor och toasts med scrambled eggs och picklad chili. Recept på treats – söta bröd som madeleinekaka med lemoncurd, rostad brioche med nötsmör, ricotta och sylt och banana bread. Recept på kalla och varma drinkar –  kaffedrinkar, tesoda, chokladdryck, lassi på kefir, milkshakes och matcha.

En helt magiskt god proteintopping!

En helt magiskt god proteintopping!

Det här är en helt fantastisk bok. Jag blir sugen på att laga till typ allt! Det är recept helt i min smak. Enkla, lättlagade, rena recept utan större krusiduller. En bok för alla. Har köpt hem ingredienser till flera av rätterna. Vi ska ha övernattade gäster i helgen och då ska jag passa på att laga till några av dessa godsaker! Hittills har jag lagat till proteintopping och kanelrostat bovete. Dessa har jag strött över både gröt och yoghurt. Ger supergod smak och krisp till rätter som annars är mjuka och släta och utan tuggmotstånd. Stor tumme upp!

Choklad-smoothie-bowl med frukt, bär och kanelrostat bovete!

Choklad-smoothie-bowl med frukt, bär och kanelrostat bovete!

Gröt, frukt, bär, skummad mjölk och proteintopping!

Gröt, frukt, bär, skummad mjölk och proteintopping!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.