Pasta Järpish con limone

Pasta Järpish con limone ska tillagas till middag

Pasta Järpish con limone ska tillagas till middag

Klimatsmarta järpar med hälften kött, hälften grönt

Klimatsmarta järpar med hälften kött, hälften grönt

Äntligen dags att få laga till och äta mina grönare, klimatsmarta järpar – Järpish. En framtidsjärpe innehållandes 50% svensk blandning av morot, potatis, kålrot och palsternacka och 45% svensk rapsgris. Denna variant med smak av Lime/chili. Valet föll på en järpishpasta, Pasta Järpish con limone. En het pasta med järpish, tomater och sugarsnaps.

Maten gick mycket snabbt att laga till. Bara att fräsa vitlök och chili, steka på järpisharna, i med vin och den färdiga tomatsåsen, krydda upp och lägga i grönsakerna. I receptet står det att man ska blanda sås och färdigkokt pasta. Jag valde att servera pastan på sidan om så får man själv välja hur man vill fördela sås och pasta. Toppade pastan med färskriven parmesan. Det höjer varenda pastarätt!

En härlig matlåda att njuta av till lunch på jobbet

En härlig matlåda att njuta av till lunch på jobbet

Järpishsåsen blev något kryddig. Har man känsliga barn, eller själv har svårt för stark mat, kan man utesluta chilin helt, eller rejält dra ned på mängden. Själv gillade jag den lilla hettan! Järpisharna höll inte riktigt ihop under tillagningen. Vissa blev ganska mosiga, trots snabbt uppkok. Men de smakade riktigt gott! Jag köper gärna dessa igen och testar ett annat recept. Nästa gång kommer jag dock inte att servera dom i sås. De gör sig troligen bättre bara uppstekta tillsammans med något gott tillbehör och en god sås på sidan om.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *