Pasta Järpish con limone
Äntligen dags att få laga till och äta mina grönare, klimatsmarta järpar – Järpish. En framtidsjärpe innehållandes 50% svensk blandning av morot, potatis, kålrot och palsternacka och 45% svensk rapsgris. Denna variant med smak av Lime/chili. Valet föll på en järpishpasta, Pasta Järpish con limone. En het pasta med järpish, tomater och sugarsnaps.
Maten gick mycket snabbt att laga till. Bara att fräsa vitlök och chili, steka på järpisharna, i med vin och den färdiga tomatsåsen, krydda upp och lägga i grönsakerna. I receptet står det att man ska blanda sås och färdigkokt pasta. Jag valde att servera pastan på sidan om så får man själv välja hur man vill fördela sås och pasta. Toppade pastan med färskriven parmesan. Det höjer varenda pastarätt!
Järpishsåsen blev något kryddig. Har man känsliga barn, eller själv har svårt för stark mat, kan man utesluta chilin helt, eller rejält dra ned på mängden. Själv gillade jag den lilla hettan! Järpisharna höll inte riktigt ihop under tillagningen. Vissa blev ganska mosiga, trots snabbt uppkok. Men de smakade riktigt gott! Jag köper gärna dessa igen och testar ett annat recept. Nästa gång kommer jag dock inte att servera dom i sås. De gör sig troligen bättre bara uppstekta tillsammans med något gott tillbehör och en god sås på sidan om.
Senaste kommentarer