Calles smaskiga såser

Är det något jag tycker är viktigt så är det att unna sig. Det är att leva sunt för mig. Unna sig kan ha flera aspekter. Man kan unna sig egentid, frisörbesök, biobesök, träningspass, massage, bad, extra fin middag, godis, bullar, kakor, efterrätter, etc. Just vad det gäller det ätbara tycker jag det är viktigt att satsa på kvalitet och smak. Jag vill helst köpa produkter som produceras på traditionellt vis och som inte innehåller konstiga och många gånger onödiga tillsatser. Det ska vara äkta vara. Visst är det många gånger lite dyrare, men du vet vad du får och vad du stoppar i din, och eventuella familjemedlemmars/gästers mun. Det är värt mycket det också!

Såser från Cederströms

Häromdagen fick jag höra talas om en färdig choklad- respektive kolasås som uppfyller alla mina önskningar om smak, kvalitet och äkta vara. De heter Calle och chokladsåsen och Calle och kolasåsen (roliga namn som såklart relaterar till boktiteln/filmtiteln Calle och chokladfabriken) från tillverkaren Cederströms. Just nu sker tillverkningen i ganska liten skala och läckerheterna säljs på specialaffärer som Urban DeliAlbert & Jack’s Bakery and Deli samt matbutiken Cajsa Warg för att nämna några exempel. Just nu är såserna helt slutsålda men kommer troligen in i början på januari. Då ska jag hänga på låset för dessa måste bara testas!

Historien bakom såserna är rolig. I föräldrahemmet på Östermalm började Carl Cederström på 80-talet att laga sin egen chokladsås. Den blev snabbt populär bland släkt och vänner. Idén föddes därmed att kunna erbjuda såserna till en större krets och man började således utöka produktionen. Med tanke på hur bra det har gått så kommer förhoppningsvis produktionen öka ytterligare så vi alla så småningom kan få njuta av såser med god smak och hög kvalitet.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. dianasdrömmar skriver:

  Men åh dom lät mumma 🙂 kram Diana

 2. Lina skriver:

  gott nytt år. fin blogg 🙂 kramar

 3. Fröken M skriver:

  Åhh… dom där såserna skulle gärna få finnas här hemma oxå !! MUMS !! 🙂
  tack för tispet ! Jag ska testa varianten med jordnötssmör till frukost i morgon !
  Det låter som en lite småskum kombination, men säger du att det är gott så är det säkert det 🙂
  KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *