Glad Advent!

Glad advent från Becel och MildaTänk, imorgon är det 30 november och första advent. Jag önskar er alla läsare en riktigt glad advent! Många är vi som för första gången i år tar en kopp glögg, pepparkakor och saffransbullar. Själva, med familjen eller med kompisar. Glöggfester blir allt vanligare! Själva är vi bjudna på glöggfika hos släktingar. Det ska bli trevligt!

Åh, vad kul med ett bud!I fredags fick jag en välfylld korg från Becel och Milda som ville önska Glad Advent. Korgen var full med alla de ingredienser som behövs för att se till att man blir mätt och belåten på glöggfesten. Det var ingredienser till Janssons frestelse – en perfekt rätt då den är lätt att laga till, är perfekt mättande och en god och salt måltid som passar bra efter ett par glas glögg. Efter en portion Jansson sitter lättlagade saffranssnittar inte helt fel i magen och korgen innehöll även de ingredienser som behövdes för detta.

Spännande innehållEnligt de nya nordiska näringsrekommendationerna ska vi byta ut smör och animaliska fetter som innehåller mycket mättat fett mot vegetabiliska oljebaserade fetter i kosten. Becel och Milda är därför ett hälsosammare alternativ till smör. Margarin är dessutom ett klimatsmart val. Margarin har i jämförelse med smör hälften av påverkan på miljön såsom energiförbrukning, övergödning och försurning. Det beror på att margarinet innehåller mindre mjölk. Vill du tänka på miljön är det alltså en bra tumregel att alltid välja mat från växtriket istället för mat från djurriket.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *