Tacos med inspiration av Skåne

Dags att laga till tacos med inspiration av Skåne

Dags att laga till tacos med inspiration av Skåne

Ner med allt i CrockPot.

Ner med allt i CrockPot.

Så var det äntligen dags att presentera mitt tävlingsbidrag i landskapskampen ordnad av Old El Paso och CrockPot. Jag har gjort tacos med inspiration av Skåne.

Köttet efter 6-8 timmar på låg effekt.

Köttet efter 6-8 timmar på låg effekt.

Dra isär köttet med två gafflar.

Dra isär köttet med två gafflar.

Min första tanke gick till Skånsk Kalops. En svensk husmansklassiker från Skåne. Ett av mina mest populära recept här på bloggen. Dessutom väldigt uppskattat recept av alla som testat! Mitt bidrag i tävlingen blir därför en taco a la Skånsk Kalops helt enkelt.

Tacos a la Skånsk Kalops.

Tacos a la Skånsk Kalops.

Fräscht och gott!

Fräscht och gott!

I en skånsk kalops ingår nötkött, lök och morot. Självklart de klassiska kryddorna lagerblad och kryddpeppar. Till kalopsen serveras ofta rödbetor. Det fick bli min utgångspunkt. Sedan gjorde jag min egen tolkning. En fin bit högrev fick tillsammans med gul lök och en kryddmarinad med bland annat just lagerblad och mortlad kryddpeppar långlagas i min Crock-Pot till en mör och välsmakande pulled beef. Detta la jag i Old El Pasos Stand ’n’ Stuff, toppade med riven morot, riven rödbeta och en klick gräddfil. Mycket fräscht och gott!

Min tacotolkning av typiska smaker från Skåne.

Min tacotolkning av typiska smaker från Skåne.

Här kommer mitt recept. Glöm inte att du också kan vara med och tävla, gärna i mitt lag. Nu kör vi team Leva Sunt! Ni kan tävla fram till den 17 november och den 24 november presenterar jag vinnaren här i bloggen. Låt fantasin flöda!

Pulled beef a la Skånsk kalops, 4 port

Vill du göra klassisk pulled beef byter du ut kryddpepparkornen mot 1/2 msk spiskummin samt hoppar över lagerbladet.

1 kilo benfri högrev
1 gul lök
4 klyftor vitlök
1 deciliter ketchup
1 matsked chipotlepulver
1 matsked farinsocker
5 mortlade kryddpepparkorn
1 lagerblad

Lägg ner högreven i CrockPot-grytan. Skala gul lök och vitlök. Skiva den gula löken och finhacka vitlöken. Blanda övriga ingredienser förutom lagerbladet och bred på köttet. Lägg sen gul lök, vitlök och lagerblad ovanpå köttbiten. Låt gå på svag värme i 6-8 timmar. Kasta lagerbladet. Ta två gafflar, dra i sär köttet och låt det blanda sig med såsen som blivit.

Servera köttet i en Old El Paso Stand ’n’ Stuff mini eller original, toppa med rårivna morötter och rödbeta samt en klick gräddfil.

*** Tävling i samarbete med Old El Paso och CrockPot. Jag får inget betalt för att skriva detta inlägg och samtliga ord, åsikter och bilder är mina egna ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *