Dags för surströmming
Som gift med en norrlänning har vi surströmmingsskiva minst en gång per år. Jag har verkligen försökt gilla surströmming men det går inte. Jag äter på samma sätt som övriga familjen (med hårt eller mjukt tunnbröd, smör, messmör, vanlig ost, kokt potatis, hackad röd- eller gul lök, skivade tomater och gräddfil – man gör sk stutar) men med rökt/gravad/ugnsbakad fisk till istället för surströmming. Det är gott det!
Ikväll hade vi surströmmingsskiva här i Östersund. Stutar, öl och nubbe bjöds det på. Filippa åt sin första surströmming förra året och hon gillar det verkligen. I år lärde sig även Gustaf gilla det och han blev lika förtjust han. De brås väl på sin far!
Även om jag inte gillar själva surströmmingen så gillar jag stämningen kring en surströmmingsskiva. Det är så trevligt att sitta länge och äta, dricka och prata. Vi hade en riktigt trevlig kväll!
Senaste kommentarer