Dags för surströmming

20130721-202544.jpg

Som gift med en norrlänning har vi surströmmingsskiva minst en gång per år. Jag har verkligen försökt gilla surströmming men det går inte. Jag äter på samma sätt som övriga familjen (med hårt eller mjukt tunnbröd, smör, messmör, vanlig ost, kokt potatis, hackad röd- eller gul lök, skivade tomater och gräddfil – man gör sk stutar) men med rökt/gravad/ugnsbakad fisk till istället för surströmming. Det är gott det!

Ikväll hade vi surströmmingsskiva här i Östersund. Stutar, öl och nubbe bjöds det på. Filippa åt sin första surströmming förra året och hon gillar det verkligen. I år lärde sig även Gustaf gilla det och han blev lika förtjust han. De brås väl på sin far!

Även om jag inte gillar själva surströmmingen så gillar jag stämningen kring en surströmmingsskiva. Det är så trevligt att sitta länge och äta, dricka och prata. Vi hade en riktigt trevlig kväll!

20130721-202553.jpg

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *