Poké bowl

Hawaii Poké i Gallerian.

Hawaii Poké i Gallerian.

Idag var det äntligen dags för min sedan ett par veckor tillbaka inbokade lunch i Gallerian i Stockholm. Mitt mycket trevliga sällskap var Åsa Bergendorf, marknadsansvarig på Gallerian. Tillsammans skulle vi testa Gallerians senaste restaurangtillskott – trendiga Hawaii Poké. På Hawaii Poké serverar de Poké bowl som är det som gäller om du vill vara trendig och äta gott och nyttigt.

Grundarna av Hawaii Poké

Grundarna av Hawaii Poké

Poké bowls är en mix av fastfood och hälsomat. Den har sitt ursprung från Hawaii. Enkelt förklarat är det en skål fylld med ljummet ris, marinerad rå fisk och fräscha grönsaker som toppas med en krämig, smakrik sås. En kombination av sushi och sallad helt enkelt. Vanliga inläggningar eller smaksättningar till den råa fisken är soja, salsa, lök och chili. Grönsakerna kan tex bestå av avokado, betor, kimchi, sojabönor eller mango. Såser kan vara chilimayo, wasabimayo eller någon form av sojasås. Just nu finns endast bowls men senare i år kommer även Poké wraps där ingredienserna läggs i noriark.

Antingen väljer man Poké Bowl från menyn eller skapar sin egen bowl.

Antingen väljer man Poké Bowl från menyn eller skapar sin egen bowl.

Det finns många spännande tillbehör att välja bland.

Det finns många spännande tillbehör att välja bland.

Hawaii Poké är skandinaviens allra första pokérestaurang. Den finns sedan tidigare på Mäster Samuelsgatan och i slutet på december öppnade de även i Gallerian. Skålarna görs på beställning efter gästens önskemål. De erbjuder alla möjligheter så som veganska, laktos- och glutenfria bowls. Antingen väljer man bland signaturrätterna på menyn eller skapar sin egen skål. Tack vare att skålarna görs på beställning kan ingredienser i rätterna på menyn självklart bytas ut och ingredienser läggas till. Ett stort plus!

Till förstagångsgäster rekommenderar personalen någon av menyns signaturrätter, tex någon av storsäljarna Maui Bowl eller Waikiki Raw. När man lärt känna konceptet kan man gå vidare till att sätta ihop sin egen skål. Utbudet av spännande ingredienser att välja bland är stort så helt klart en klok rekommendation. Åsa valde en Maui och jag Waikiki Raw. Jag älskar kimchi och var väldigt nyfiken på det 64-gradiga ägget så jag la till dessa till min bowl.

Maten läggs upp i skålen efter beställning

Maten läggs upp i skålen efter beställning

Personalen känns proffsig och rutinerna sitter.

Personalen känns proffsig och rutinerna sitter.

Maten läggs som sagt upp efter beställning. Det går snabbt och rutinerna hos personalen känns redan inarbetade. Min bowl var en riktigt ordentlig portion med pinfärska ingredienser. Väldigt vackert upplagd med massor av härliga färger. Bra blandning av mixturer – sött, salt, krispigt och mjukt. Hela rätten känns fräsch och är mättande. Lämnar inte den där tunga känslan i kroppen som annan mat och snabbmat i synnerhet gör.

Smaken då? Helt fantastiskt gott! Bland det godaste jag har ätit. Allt helt perfekt och det 64-gradiga ägget – alltså WOW!!! Blir precis som ett pocherat ägg där vita och framför allt gulan rinner ut och ger maten extra smak och krämighet. Sushi kan slänga sig i väggen. Poké bowls är matigare och därmed mer mättande och mycket mer prisvärt! Mycket, mycket godare också om ni frågar mig.

Maten läggs upp i praktiska skålar med lock. Perfekt att ta med till kontoret eller till en park i närheten.

Maten läggs upp i praktiska skålar med lock. Perfekt att ta med till kontoret eller till en park i närheten.

Min helt underbara Waikiki Raw med extra kimchi och ägg. Galet gott!

Min helt underbara Waikiki Raw med extra kimchi och ägg. Galet gott!

Om du vill testa någonting nytt, fräscht och ändå bli mätt rekommenderar jag helt klart Poké Bowls och ett besök på Hawaii Poké!

Gallerians nya, kommande utgång mot Brunkebergstorg.

Gallerians nya, kommande utgång mot Brunkebergstorg.

Vad gäller Gallerian är det mycket som kommer att hända framöver. Ombyggnaden är i full gång. En del är kvarteret, kallat Urban Escape, som omsluter Gallerian. Det är ett av Stockholms största stadsutvecklingsprojekt där hela kvartet byggs om för att erbjuda stockholmarna utökad shopping, fler restauranger och caféer, rooftops, hotell, kontor och med det ett upprustat Gallerian där maten tar en allt större plats.

Jag som alltid har gillat Gallerian (älskar mixen mellan olika typer av affärer och restauranger/caféer plus att lokalen i sig är fräsch och luftig) ser verkligen fram emot ett ännu bättre köpcentra.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *