Knaprigt och gott kycklingbacon till blodpudding

Det känns som om det finns två läger – antingen älskar man blodpudding eller så hatar man det. Jag tillhör den första kategorin. Blodpudding är gott! Som tur är håller barnen med mig. Mattias är mer tveksam men kan tänka sig att äta det någon gång då och då. Blodpudding är bekvämt så att det förslår. Bara att steka några minuter på varje sida och servera med valfria tillbehör. Jag kan varmt rekommendera knaprigt och gott kycklingbacon till blodpudding.

Knaprigt och gott kycklingbacon till blodpudding

Knaprigt och gott kycklingbacon till blodpudding

Jag har tidigare berättat om en av Kronfågels senaste nyheter kycklingbacon. Ett hälsosammare och mer klimatsmart alternativ till det vanliga baconet. Det är nyckelhålsmärkt och har en fetthalt på ca 7%. Jag stekte upp ett par paket till blodpuddingen och nu kom det verkligen till sin rätt. Knaprigt, salt och riktigt god baconliknande smak. Hemgjord lingonsylt, syrade grönsaker och proteinkeso till satte pricken över i!

Har ni ännu inte testat de extra proteinrika keso-alternativen rekommenderar jag även detta. Vi åt den naturella varianten till maten och den var verkligen toppen med sin milda, runda smak.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *