Knaprigt och gott kycklingbacon till blodpudding
Det känns som om det finns två läger – antingen älskar man blodpudding eller så hatar man det. Jag tillhör den första kategorin. Blodpudding är gott! Som tur är håller barnen med mig. Mattias är mer tveksam men kan tänka sig att äta det någon gång då och då. Blodpudding är bekvämt så att det förslår. Bara att steka några minuter på varje sida och servera med valfria tillbehör. Jag kan varmt rekommendera knaprigt och gott kycklingbacon till blodpudding.
Jag har tidigare berättat om en av Kronfågels senaste nyheter kycklingbacon. Ett hälsosammare och mer klimatsmart alternativ till det vanliga baconet. Det är nyckelhålsmärkt och har en fetthalt på ca 7%. Jag stekte upp ett par paket till blodpuddingen och nu kom det verkligen till sin rätt. Knaprigt, salt och riktigt god baconliknande smak. Hemgjord lingonsylt, syrade grönsaker och proteinkeso till satte pricken över i!
Har ni ännu inte testat de extra proteinrika keso-alternativen rekommenderar jag även detta. Vi åt den naturella varianten till maten och den var verkligen toppen med sin milda, runda smak.
Senaste kommentarer