December är fikats högtid

Jag älskar att fika! Jag älskar att äta bullar, kakor, muffins, bakverk, godis, ja det mesta faktiskt. Jag tar gärna en kopp te, en chai latte eller en cola light till mitt fika. Eller varför inte ett glas glögg med mandlar och russin?! I december fikar man mer än någon annan månad. Det är adventsfika, avslutningsfika, helgfika, födelsedagsfika, julfika, etc. Det finns alltid någon anledning att fika och inte mig emot!

Igår var det föräldrafika på Filippas skola. Vi bjöds på goda bakverk (bla saffranskaka, pepparkakor, kärleksmums, lussekatter, nötkaka), saft, te och kaffe. Vi fick se vad barnen gjort under terminen och vi föräldrar gav lärarna julpresenter.

Direkt efter föräldrafikat hade Gustaf avslutning på sin gymnastik. Vi fick se vad barnen lärt sig under terminen och sedan var det diplomutdelning och gemensamt fika. Lite nyttigare denna gång. Fikat var goda frukter som äpple och banan. Även här hade vi föräldrar samlat ihop pengar till presenter till ledarna.

När barnen lagt sig igår kväll tog jag ytterligare ett fika. Jag tar för den delen alltid en kvällsfika. Igår blev det både saffransbullar, korintkakor, knäck och för att ge det hela en nyttig inramning tog jag även en apelsin! Gott!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *