Ner med det i woken

Ikväll plockade jag fram den gamla hederliga woken som ligger och skräpar i lådan med stekpannor. Wokpannan blev utnämnd till årets julklapp 1990 av Handelns utredningsinstitut så ”fenomenet” har hängt med länge. Min kommer till användning lite då och då men är egentligen hur praktisk som helst. Det mesta kan slängas ner i wokpannan och på ett vips har man (oftast) en riktigt bra och god måltid.

Kvällens middag blev kycklingwok med ris. Idag valde jag att göra en thai-inspirerad wok med röd curry, kokosmjölk och cashewnötter. Jag använde en färdig påse wokgrönsaker för att spara lite tid men kompletterade med skuren squash som jag tycker är gott i just wok. Middagen blev riktigt god och kändes nyttig och bra!

Kycklingwok i röd curry, 4 port

4 st kycklingfiléer
1 msk olja
1 msk röd curry
1 msk sesamolja
1 msk honung
1 pressad lime
1 tsk soja
1 burk kokosmjölk (400 g)
1 påse wokgrönsaker
cashewnötter

Skär kycklingen i strimlor. Bryn den i woken med olja. Tillsätt wokgrönsaker, sesamolja, röd curry, soja, lime och honung och fortsätt bryna tills grönsakerna har lagom krispighet. Häll i kokosmjölken och låt det sjuda i drygt 5 minuter. Toppa med cashewnötter och servera med ris.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *