Den perfekta köttfärssåsen
Som ni har förstått vid det här laget är min Crock-Pot till stor hjälp i köket. Med en Crock-Pot sköter matlagningen i princip sig själv och resultatet blir ofta mycket bättre än om du skulle tillagat samma rätt i ugnen eller på spisen. Mört, krämigt, smakrikt och med minimal arbetsinsats. En bra investering om ni frågar mig. Den perfekta köttfärssåsen görs enligt mig i en Crock-Pot. Där kommer pottan verkligen till sin fulla rätt.
Min Crock-Pot kan inte bryna så jag börjar alltid med att bryna köttfärsen i en stekpanna. De rotfrukter och grönsaker jag vill ha i min köttfärssås anser jag inte behöver brynas utan det räcker med köttfärsen. Jag brukar variera lite vad jag har i min köttfärssås. Alltid köttfärs, lök, krossad tomat, tomatpuré, lite vatten och olika kryddor men sedan kan jag även slänga i riven rotselleri, rivna morötter och röda linser. Ju mindre kött desto bättre för hälsan och miljön. Barnen, och maken, kan dock vara lite känsliga när det är för mycket grönsaker och för lite kött. Det gäller att uppnå rätt balans så alla blir nöjda och glada.
Efter 8 timmar på låg effekt fick vi äntligen njuta av den perfekta köttfärssåsen, färsk pasta, riven parmesan och grönsaker. Mums!
Köttfärssås i Crock-Pot, 4 port
600 g köttfärs
1 riven gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 rivna morötter
1/4 riven rotselleri
1 burk (400 g) krossade tomater
4 msk tomatpuré
salt, peppar och andra goda kryddor
Bryn köttfärsen i het panna om din Crock-Pot saknar bryningsfunktion. Häll i övriga ingredienser och krydda med salt, peppar och övriga kryddor efter smak och tycke. Låt gå på låg effekt i 8 timmar. Servera med pasta och toppa med parmesan.
Senaste kommentarer