Dra på trissor, vi har grillat igen :-) !

Lördag=finmiddag. Inte så förvånande har vi grillat kött igen! Denna gång entrecôte. Entrecôte är verkligen ultimata nötköttet att grilla. Med sitt insprängda fett blir det oerhört saftigt och smakrikt. Nackdelen är att med tanke på att vi gav lite drygt 350 kr per kilo för köttet och mängden fett man måste skära bort är det inte direkt billigt…

Toast skagen

Men vi börjar väl med förrätten. Toast skagen. Rostat bröd toppad med en riktigt fin räkröra, färska räkor och regnbågsrom. Till detta en flaska mousserande. Fantastiskt gott och aptitretande. Gustaf är en skaldjursfantast av sällan skådat slag. Han hade kunnat äta hur mycket som helst (köttet och potatisen gav han sedan fullständigt tusan i).

Entrecôte, klyftpotatis, majskolv, grönsaker och såser

Huvudrätten blev som sagt perfekt grillad entrecôte. Mattias har blivit ett riktigt proffs på att grilla. Vi har köpt en ny grilltermometer a la 2014-talet som det kommer ett separat inlägg om. Lika mycket grillproffs som Mattias har blivit har jag blivit på att göra klyftpotatis. Den blir helt grymt god! Grill bearnaise, chipotle BBQ-sås, grillad majskolv och grönsaker blev kvällen höjdpunkt. Ah, åh, mums!

Efterrätten en helt vanlig Tip Top. Rakt upp och ner, inga krusiduller här inte! Rakt ner i magen. Tack och god natt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *