En av de godaste kycklingrätterna

Matkommunikationsbyrån Food & Friends presenterar årligen den sk Matrapporten som kartlägger svenskarnas matvanor och matbeteenden. Sedan starten för fem år sedan har spaghetti och köttfärssås stått som segrare bland svenskarnas 10 i topp-vardagsrätter. I år tappade den ständiga ettan förstaplatsen och i stället har kyckling klivit upp som etta. Vegetariskt har för första gången tagit sig in, både bland vardags- och helgfavoriterna. Vi äter mycket kyckling hemma hos oss och jag har massor med goda kycklingrecept på bloggen. En av de godaste kycklingrätterna är Chicken Satay med jordnötssås och ris.

En av de godaste kycklingrätterna

En av de godaste kycklingrätterna

Chicken Satay med jordnötssås kan självklart göras själv från grunden. Det krävs dock många olika ingredienser och framför allt tid. Är det verkligen värt det? Faktiskt inte om ni frågar mig. Den färdiga mixen från affären där marinad- och såsmix ingår och som blandas ut med mjölk eller kokosmjölk är fantastiskt god. Går dessutom på ett kick att göra. Strunta i att läsa innehållsförteckningen om ni känner för det. Vi behöver inte vara ”duktig flicka” hela tiden. Det kanske är värt de extra e-ämnena mot att du får sitta i soffan och vila en halvtimme-timme?!

I vilket fall, Chicken Satay med jordnötssås är en fantastiskt god maträtt som går hem hos hela familjen. Rekommenderas!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *