Lasagne – en klassiker som inte går av för hackor
Kvällens middag blev en god klassisk lasagne. Hur gott som helst! Hemlagad bolognese varvad med lasagneplattor och bechamelsås. Sedan toppar man det hela med valfri mängd riven ost och stoppar in formen i ugn på 225 grader i ca 40 minuter. Praktiskt med allt-i-ett mat. Rivna morötter och broccoli till. Underbar måndagsmiddag som inte går av för hackor!
Köttfärssås Bolognese, 8 port
800 g nötfärs
Olivolja till stekning
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
1 riven morot
1/4 riven rotselleri
3 msk vetemjöl
2 burkar 400 g hela tomater
1 burk passerade tomater
4 msk tomatpuré
6 msk vinäger
2 msk socker
2 tärning köttbuljong
2 lagerblad
Salt och svartpeppar
Oregano och basilika efter smak
Hacka lök, riv morot och rotselleri och pressa vitlök. Bryn och stek köttfärsen i olivolja. Salta och peppra. Tillsätt hackad lök, riven morot, riven rotselleri och pressad vitlök. Pudra över vetemjöl, blanda och tillsätt resterande ingredienser. Låt köttfärssåsen puttra på spisen i minst 20 minuter, gärna längre. Smaka av med salt och svartpeppar.
Bechamelsås
4 msk smör
4 msk vetemjöl
8 dl lättmjölk
salt och vitpeppar
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och rör noga till en tjock och slät massa. Häll i mjölken och låt koka upp under omrörning. Rör tills konsistensen är jämn. Smaka av med salt och vitpeppar.
Senaste kommentarer