Lasagne – en klassiker som inte går av för hackor

Kvällens middag blev en god klassisk lasagne. Hur gott som helst! Hemlagad bolognese varvad med lasagneplattor och bechamelsås. Sedan toppar man det hela med valfri mängd riven ost och stoppar in formen i ugn på 225 grader i ca 40 minuter. Praktiskt med allt-i-ett mat. Rivna morötter och broccoli till. Underbar måndagsmiddag som inte går av för hackor!

Köttfärssås Bolognese, 8 port

800 g nötfärs
Olivolja till stekning
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
1 riven morot
1/4 riven rotselleri
3 msk vetemjöl
2 burkar 400 g hela tomater
1 burk passerade tomater
4 msk tomatpuré
6 msk vinäger
2 msk socker
2 tärning köttbuljong
2 lagerblad
Salt och svartpeppar
Oregano och basilika efter smak

Hacka lök, riv morot och rotselleri och pressa vitlök. Bryn och stek köttfärsen i olivolja. Salta och peppra. Tillsätt hackad lök, riven morot, riven rotselleri och pressad vitlök. Pudra över vetemjöl, blanda och tillsätt resterande ingredienser. Låt köttfärssåsen puttra på spisen i minst 20 minuter, gärna längre. Smaka av med salt och svartpeppar.

Bechamelsås

4 msk smör
4 msk vetemjöl
8 dl lättmjölk
salt och vitpeppar

Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och rör noga till en tjock och slät massa. Häll i mjölken och låt koka upp under omrörning. Rör tills konsistensen är jämn. Smaka av med salt och vitpeppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *